advert

Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks: 1

Matchcenter
23 november 2017 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
PPG PAINTS Arena
22 nov 2017 at 12:19 (Uppdaterad 23 nov 2017 at 12:49) 22/11
53
0

Chans (1-X-2): 57-20-23%
Spelvärde: 103,17%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-5
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Natten mot torsdgen bjuds på ovanligt många matcher från NHL. En av dem är mötet mellan regerande mästarna Pittsburgh och Vancouver. Hemmalaget har inte riktigt kommit upp i nivå ännu och bortalaget har haft en bättre start än väntat. Inatt är Vancouver back-to-back och med tanke på hur Pens spelar så tror jag ej man orkar med.

Pittsburgh har inte alls varit lika slagkraftiga som man har varit under de två senaste säsongerna. Jag misstänker att det är en liten blandning av mättnadskänsla och även att truppen inte är lika bred just nu. Sidney Crosby har inte heller varit så bra i inledningen som han brukar, men ju närmare slutspel Pittsburgh kommer desto bättre tror jag dem blir. Inatt spelar man på hemmaplan igen efter att ha fått vila några dagar. Jag tror man kommer vara oerhört spelsugna och med tanke på att man kanske inte varit superbra på slutet så känns detta spel nästan ännu bättre med tanke på att man i grund och botten har en väldigt hög kapacitet. Vancouver däremot har presterat bättre än förväntat och så sent som igår vann man borta mot Philadelphia med 5-2. Ett Flyers som dock är i väldigt dålig form, men en seger är en seger. Nu tar man nya tag och möter ett av ligans bästa lag när de är som bäst. Som sagt, häromnatten spelade vi emot Anaheim när de var back-to-back och det syntes klart och tydligt att den sista halvan av matchen var väldigt jobbig för dem. Pittsburgh borta är en sådan match där Nucks kommer få tillbringa mycket tid i egen zon och då får man svårt att orka i 60 minuter. Ett spelsuget Pens med mycket tryck på kassen är svårt även om man inte har en match i benen.

Talar för Pittsburgh

  • Man har fördelen av hemmaplan. Hemma har man varit otroligt starka den här säsongen och det är väl egentligen spelet på resande fot som hävdat Pittsburgh den här säsongen.
  • I grund och botten så är det inget snack om vilket lag som är det bästa om man tittar på pappret. Vancouver har inga direkta superstjärnor medan Pittsburgh har ett gäng herrar som normalt sett rankas som några av ligans bästa spelare.
  • Som vanligt när det gäller lag som spelar back-to-back så har de i flesta fall väldigt jobbigt under matchdag två. Sista perioden brukar vara tuff för dem och skulle det fortfarande vara jämnt så känns det som att Pittsburgh kommer mala ner Nucks tillslut.
  • Pittsburghs spelsätt. De bygger mycket av sitt spel på fart och skapa trafik framför kassen. Man är ett av lagen som skjuter flest i ligan och förlorar sällan skottstatistiken.

Talar emot spelet

  • Pens har inte övertygat som dem gjort de senaste säsongerna. Inställningen verkar inte riktigt vara på topp och man släpper till ovanligt mycket mål ibland.
  • Vancouver går ganska bra för tillfället mot vad man räknat med och rider just nu på den berömda vågen.

Jag tycker det ska vara skillnad här, men oddset ligger ganska bra. Idag går jag dock mycket på magkänslan där jag tror vi kommer få se ett spelsuget Pittsburgh mot ett Vancouver med något trötta ben. Jag testar raka ettan här.

Lycka till!

  • /Heden
  • Spännande kampanjer
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback