advert

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning: 2

Matchcenter
26 november 2017 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
PPG PAINTS Arena
25 nov 2017 at 17:04 (Uppdaterad 27 nov 2017 at 14:14) 25/11
29
0

Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 112,75%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Inatt är det dags för möte mellan mästarna Pittsburgh och säsongens hittills bästa lag Tampa Bay. Båda lagen är back-to-back så förutsättningarna är helt lika inför nattens match. Det jag går på mycket nu är Pittsburghs facit i just back-to-back matcher den här säsongen, men framförallt hur laget uppträtt.

Pittsburgh förlorade som väntat enligt mig gårdagens match mot Boston med 4-3. Fullt rättvist med tanke på hur matchbilden såg ut. Man förlorade dock skotten ganska stort och det är lite förvånande eftersom man normalt sett brukar vara väldigt skottglada. Det kanske också speglar lite i vilket skick man just nu är i och det är inte bra. Tampa förlorade också gårdagens match, men borta mot Washington är aldrig en lätt match. Man har bara förlorat sex matcher totalt den här säsongen och har varit årets bästa lag hittills. Formen tycker jag ändå är god trots förlusten och jag har svårt att se laget förlora två matcher i rad, speciellt inte mot ett Pittsburgh i obalans. Pens har ett väldigt osäkert försvar för tillfället och målvakten Matt Murray är väldigt ojämn i sitt spel. De två senaste säsongerna har han varit en matchvinnare utan dess like, men har helt klart haft det tuffare den här säsongen. Mycket kan såklart bero på att det försvarsmässigt sett ut som det gjort och då är det inte heller lätt att stoppa puckarna. Mot ligans kanske bästa offensiv tror jag Pens får svårt att hålla ner Tampas siffror under 3-4 mål och då blir det svårt att vinna matcher. Blir inte heller förvånad ifall Tampa gör fler mål än så.

Talar för spelet

  • En defensiv som inte alls varit så bra som förra året och en målvakt som inte heller övertygar. Nu möter man ligans bästa offensiv med Stamkos och Kucherov i spetsen. Man lär få svårt att hålla siffrorna nere.
  • Pittsburgh har inte alls varit bra i back-to-back matcher den här säsongen och fallerat totalt i vissa av matcherna. En av deras back-to-back matcher var mot just Tampa tidigare i höstas och då fick man stryk med 7-1.
  • Pens centersida är inte alls lika djup som förra säsongen. Bonino och Cullen bidrog otroligt mycket defensivt och det kan vara nyckeln till att laget inte går som det brukar. Nu när dessutom Evgeni Malkin går skadad så har man egentligen bara Sidney Crosby och han har heller inte visat upp någon superform, även om han gjorde två fina poäng igår.
  • Tampa Bay är riktigt bra defensivt och Pittsburgh är föga förvånande inte speciellt effektiva i sitt anfallsspel. Ett plus ett är lika med två. Svårare än så blir det inte.

Talar emot spelet

  • Pittsburgh har trots allt varit bra på hemmaplan och är det någonstans man ska ha en chans just nu mot Tampa så är det hemma i PPG Paints.
  • Pens är trots allt regerande mästare och har på pappret väldigt likt lag som förra säsongen. I grunden är det ett lag med en bra högstakapacitet, även fast det på slutet inte stämt som man velat.

Jag tycker helt enkelt att det är stor skillnad på dessa lag just nu. Pittsburgh är ett otroligt sårbart lag för tillfället och Tampa sprudlar av självförtroende. Jag tycker vi fått fel favorit här. Tampa testas inklusive OT/SO till över två gånger pengarna.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback