Reklam

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers: Över 1.5 mål i powerplay

Matchcenter
12 april 2018 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
PPG PAINTS Arena
11 apr 2018 at 18:11 (Uppdaterad 12 apr 2018 at 21:48) 11/04
43
0

Chans: 55%
Spelvärde: 131,45%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 7/10
Hit/Miss: 1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Nattens kanske mest intressanta drabbning enligt mig är såklart Pennsylvania-derbyt mellan Pittsburgh och Philadelphia som spås bli en otrolig serie. Jag tror att Pens är starka och går vinnande, men har hittat ett specialspel som har högt odds.

Pittsburgh kliver in till de här slutspelet med fokuset på att man ska vinna Stanley Cup ännu en gång. Man har vunnit två år i rad och känslan av att de skulle bli mätta till den här säsongen var såklart en tanke, men jag tycker man har visat annat. Nog för att man släppt in en hel del mål och svajat lite bakåt, men visst är man en utmanare till cupen igen med den offensiven man har. Man vet om hur det är att spela viktiga slutspelsmatcher och deras coach Mike Sullivan kanske är världens bästa slutspelscoach. I vilket fall så är man helt klart en av de stora favoriterna till att gå hela vägen, framförallt tack vare den offensiva spets man har i truppen. Det är just de lite av spelet bygger på idag. De flesta som såg NHL-slutspelet 2012 vet om vilken sorts matchserie det var mellan Philadelphia och Pittsburgh. Det var mängder med mål, slagsmål, avstängningar och det sammanfattat var en av tidernas mest underhållande slutspelsserier. Det kommer garanterat inte bli en lika underhållande serie, men jag har svårt att tro att det kommer bli en lugn drabbning mellan dessa rivaler. Båda lagen har sina styrkor offensivt och jag tror det kommer bli en del mål. Däremot är oddsen överspelen rätt låga och kommer istället välja ett litet specialspel i form av över 1.5 mål i powerplay. Dessutom till att klart bättre odds.

Talar för spelet

  • Pittsburghs powerplay är ligans bästa och med spetskompetens som Kessel, Malkin, Crosby, Letang och Hörnqvist framför mål, så ska man helt enkelt hota alla lag. Och det har man gjort. Hörnqvist kan vara en av de bästa i världen på att stå på rätt ställe samt skymma målvakten.
  • Man ska inte heller skoja bort Philadelphias powerplay som även de har en hel del världsklasspelare på varje position. Giroux är i toppform bland annat och dessutom en oerhört kreativ och duktig pointback i Gostisbehere.
  • Matt Murray har sina första säsong som ensamt uttalad etta på sin post och han har inte varit i närheten av lika bra som de två tidigare säsongerna. Dessutom har Flyers en målvakt som nyss gjort comeback och enbart spelat två matcher på väldigt lång tid.
  • Det är rivalitet och det kommer ganska säkert bli grinigt. Förmodligen kommer det resultera i en-två extra utvisningar mot vad det normalt skulle blivit.

Talar emot spelet

  • Det är två bra powerplay och förmodligen kommer lagen försöka undvika så gott det går att ge andra laget chanser i powerplay. Pittsburghs PP är livsfarligt på varje position och jag är helt hundra på att framförallt Flyers har pratat om att hålla sig ifrån utvisningsbåset idag.
  • Det kan bli avvaktande på något vis. Båda lagen är offensiva och har sina styrkor där och jag misstänker också att man kanske vill spela lite avvaktande för att minska chansen till snabba spelvändningar. Då blir det inte samma tempo och förmodligen inte samma mängd utvisningar.

Jag tycker det här är ett bra odds. Det är en historik med mycket mål och det bör även kunna bli en del chanser till att knäcka den här linan med tanke på att det förmodligen blir en del fart och utvisningar. Jag testar över 1.5 powerplay-mål till oddset 2.39 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback