Reklam

Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings: Över 5,5

Matchcenter
16 februari 2018 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
15 feb 2018 at 16:19 (Uppdaterad 16 feb 2018 at 13:29) 15/02
25
0
Chans (över-under): 54-46%
Spelvärde: 103,68%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-1
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Natten mot fredag bjuder på många matcher i NHL. En av dem är ett formtoppat Pittsburgh mot ett Los Angeles som hoppas kunna studsa tillbaka efter två raka förluster. Ifall de ska vinna så krävs ett par mål framåt helt enkelt.

Pittsburgh har de senaste veckorna visat vilket lag man egentligen är och varför man har två raka Stanley Cup i bagaget. På något sätt tror jag att de helt enkelt insett att de höll på att klanta till det rejält och fortsätter man nu istället som man gör för tillfället så får man nog kanske ta på sig ett favoritskap den här säsongen också. Det som lyser mest för tillfället är det offensiva utan tvekan. Man öser in mål framåt och de stora stjärnorna levererar på löpande band. Offensivt gör man mycket rätt som sagt, men det ger också en del luckor bakåt där man absolut inte är felfria. Trots att Matt Murray är en riktigt bra målvakt så kan han inte alltid hålla ner siffrorna för Pittsburgh och det är väl bakåt man verkar ha sina svagheter. Motståndarna LA Kings är ett lag som har sina stora styrkor defensivt och genererar offensiv genom att bygga bakifrån. Man är relativt tunga framåt när man väl får tid i anfallszon och då straffar man många. Idag tror jag återigen på en match med många målchanser och då ökar såklart chanserna till mål framåt. Jag är ganska säker på att Kings är bra medvetna om att Pens offensiv är kanske ligans bästa för tillfället och att man inte kommer klara av att hålla dem från målprotokollet. Kings måste vara offensiva för att skada Pens och det bör man klara av. Därför testas målspelet idag.

Talar för spelet

  • Fin offensiv form hos båda lag. Både Pittsburgh och Kings har visat bra målform de senaste veckorna och har goda chanser att göra mål idag. Skulle det vara så att Kings stänger igen hyfsat bakåt så kommer de kontra sönder Pittsburgh som kommer gå bort sig. Annars kan Pittsburgh lösa stora delar av linan själv med den formen.
  • Pittsburghs defensiv är väl inget som imponerar direkt. Man släpper till många mål, mycket chanser och det är dessutom ganska kvalitiva chanser. Det är tur att man är effektiva framåt annars hade man haft det ganska tufft.
  • Pens har ett ganska stjärnbaserat lag. När dessa är i form så har alla lag stora problem med dem. Kessel, Malkin, Crosby, Letang med flera är spelare i världsklass som kan göra det mesta med en puck.

Talar emot spelet

  • Kings spelar kanske ingen publikfriande hockey och då är det klart man oroar sig lite. De är stabila bakåt och så länge det står 0-0 eller lika så tror jag det blir tight. Får vi en ledning efter första perioden så kommer det dock öppna upp sig.
  • Historiken talar väl inte direkt för en målfest, även om dem inte brukar mötas så ofta. Bara en match av de tio senaste har slutat över linan.

Jag tror ändå på ett litet trendbrott här idag. Pittsburgh är i galen målform och Kings känns inte lika stabila defensivt som man varit på något vis. Jag testar överspelet till 1.92 hoc Coolbet.

Lycka till!

/Heden

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback