Reklam

Pittsburgh - Colorado

18 oktober 2016 at 00:13 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Pittsburgh har öppnat säsongen med två raka vinster mot två starkare lag. Man är löjligt höga favoriter idag och kanske finns det en viss chans till underskattning. Colorado är inte dåliga och kan definitivt hota här.

Pittsburgh har alltså startat med två raka 3-2 segrar mot Washington respektive Anaheim. Som vanligt när Pens spelar på hemmaplan så är det full fart framåt. Man skjuter på allt och bygger mycket av sitt spel på energi och skapa tryck framför kassen. På det viset lyckas man också få in en hel del så kallade skitmål. De två första matcherna har det bara blivit fem mål i vardera match, men tittar man på chanserna som varit så har det varit bud på betydligt fler mål. Målvakten Marc-Andre Fleury har vaknat på sin bästa sida och då är han riktigt bra. Trots att jag är Pittsburgh-fan så tvivlar jag ändå lite på Fleurys kapacitet då han gärna har en tendens att "överdriva" sina räddningar, vilket också ibland kan resultera i ett par enkla kassar förbi sig. Det känns lite på något vis som att den matchen är lite på gång. Tittar man också energimässigt på de två första motståndarna Washington samt Anaheim så är det två lag som man garanterat bör bli lite extra taggad för att möta. Idag möter man Colorado som på pappret kanske inte alls är lika "tillfredsställande" och då blir det också lätt lite slappt försvarsmässigt. Pittsburgh kommer som vanligt att tugga på offensivt och trots att man fortfarande saknar Crosby så har man mängder med offensiv kvalité.

Colorado startade säsongen med att vinna mot Dallas med 6-5. En stark seger och man visade att man kunde behärska Dallas snabba spel på ett mästerligt sett. Offensivt så har man sina stjärnor i Duchene, MacKinnon och Landeskog så man är inte på något vis något blåbärsgäng. Backsidan däremot känns mer stapplig och det är många av deras backar som är mer lagda åt det offensiva hållet. Det gynnar givetvis inte spelet i egen zon alla gånger. Däremot är man snabba på att vända spel och man har forwards som är otroligt skridskostarka, vilket gör att man kan kontra in en hel del mål. Mot Pittsburgh ska man inte vara spelförande på något vis och det tror jag passar dem alldeles utmärkt då Pittsburgh kommer ha mycket folk som går framåt. Det låter lite som att jag tror att Avs kommer ha full kontroll på Pens, men så är det verkligen inte. Man kommer ha fullt upp i egen zon, dock kommer man ha fina möjligheter att vända spelet snabbt. Det är förmodligen också positivt att man vilar förstemålvakten Varlamov och ställer Calvin Pickard i kassen.

Tittar man på lagen så är Pittsburgh ett bättre lag än Colorado, men däremot inte sagt att man inte har några möjligheter att vinna och göra en del mål. Ska man vinna så lär man behöva göra minst tre mål. Mitt spel denna afton blir alltså över 5.5 mål till oddset 2.05 hos betway. Insatsen landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback