Reklam

Piteå - Västervik: Över 5,5 Mål

9 apr 2018 at 18:37 (Uppdaterad 11 apr 2018 at 05:43) 09/04
51
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (över-under): 57-43%
Spelvärde: 114,57%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-1
10Bet Spela nu hos 10Bet
Piteå åkte på en plump senast hemma mot Troja och det var den säsongen det. På tisdagskvällen möter man ett motiverat Västervik där det förmodligen blir för tufft. Däremot så tror jag att man mycket väl kan bidra med fin offensiv.

Piteå har gjort en bra säsong, men nu här under kvalserien har motståndet blivit lite för tufft. På pappret tycker jag att man har ett ganska bra lag som borde kunna prestera bättre, men det känns som att det defensiva absolut inte funkat samt att målvakten Joel Vännström inte spelat på samma nivå som han gjort tidigare. Man har bara gjort 16 mål på sju matcher och det är inte heller godkänt med tanke på att offensiven kanske är deras starkaste sida. Nu har man inget att spela för och jag tror man kan spela mer avslappnat i de tre sista matcherna. Västervik däremot har allt i egna händer och den här matchen ska man väl vinna kan tyckas. Jag är dock lite rädd för Piteås offensiv och väljer istället att gå på ett målspel. Västervik är i bra form och kommer köra på för att vinna matchen. Mål kommer man att göra, men frågan är bara hur många. Piteå kommer spela mer offensivt och inte tänka på det defensiva lika mycket, vilket såklart bör gynna överspelet här.

Talar för spelet

  • Piteå har inget att spela för. Man kommer säkerligen försöka spela mer offensivt då det helt enkelt är roligare än att försvara sig. Dessutom vill man säkerligen försöka bjuda publiken på en bra hockeymatch.
  • Defensivt har det inte funkat för Piteå på slutet. Vad det beror på är svårt att säga, men jag tror knappast den kommer funka bättre nu när man förmodligen inte har samma offervilja längre. Nu möter man dessutom ett riktigt bra lag och kommer att testas bakåt.
  • Jag är inte orolig för Västervik och deras målproduktion den här matchen. Piteå har sina styrkor offensivt och man bör kunna orsaka en del problem hos Västervikförsvaret också.
  • Målvakten Vännström har ej imponerat som han brukar. Han kommer få det tufft den här matchen också. Skulle de ställa Albin Ström så är det bara ännu mer positivt för det här spelet.

Talar emot spelet

  • Piteås inställning här. Förmodligen kommer man inte vara alltför inspirerade den här matchen, men bara det inte går ut över det offensiva. Jag tror man kommer vilja göra lite mål, men risken finns att man spelar lite avslaget.
  • Västervik kan ta en tidig ledning och sedan bara spela av matchen, vilket man är otroligt duktiga på. Då kan tempot bli klart lägre och Piteå kommer få svårt att ta sig till bra lägen.

Med tanke på förutsättningarna för Piteå så tycker jag även det här spelet känns väldigt bra. Piteå har kapacitet att hota Västervik framåt samtidigt som att jag tror man inte kommer offra sig överdrivet mycket framför egen kasse. Jag väljer att spela över 5.5 mål till oddset 2.01 hos 10bet.

Lycka till!

/Heden

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt
Feedback