Reklam
7 apr 2018 at 00:23 (Uppdaterad 8 apr 2018 at 10:15) 07/04
74
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 54-46%
Spelvärde: 110,70%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 0-4
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Alla lagen är fortfarande med i matchen i kvalet mot hockeyallsvenskan, men de lagen som ligger sämst till inför fortsättningen är Piteå och Troja. De möts i Piteå och där tror jag hemmafördelen väger tungt.

Jag är lite besviken på detta Piteå som jag hade klart högre förväntningar på, men man har inte klarat av att hålla favoritskapet, eller är det så att man faktiskt inte är bättre än såhär? Svårt att säga. Jag kommer dock fortsätta att backa detta lag. Senast i Västerås stod man i ett otroligt högt odds enligt mig och man gjorde också vad man skulle i halva matchen. Man har alltså 0-3 borta mot Västerås, men lyckas på något sätt tappa det till 4-3 för att sedan kvittera med tre sekunder kvar av matchen och sedan förlora på straffar. Onödigt värre. Hade man tagit de poängen man borde haft därnere så hade läget sett klart bättre ut idag. Jag tror dock att man löser uppgiften på lördagen och slår ett bortasvagt Troja. Piteå ligger sist i serien, men har fem poäng upp till tvåan Västerås. Det är inte omöjligt att ta in dem poängen med tanke på att man faktiskt har tre matcher kvar på hemmaplan och bara en borta. När man mötte Troja på bortaplan blev det storförlust, men samtidigt ska man inte dra för stora växlar av den matchen då det var en match som var underlig rakt igenom och Troja lyckades göra mål på det mesta man hade i målchansväg. Troja ligger inte bättre till än Piteå. De ligger på samma poäng så en seger för söderlaget är minst lika viktig. Jag tror dock det blir för jobbigt för dem. Man var seriens sämsta bortalag i hockeyallsvenskan och att då spela mot ett av hockeyettans bästa hemmalag kommer verkligen inte bli lätt. Tycker vi fått fel favorit här.

Talar för spelet

  • Det är jämnare än vad man tror mellan toppen av hockeyettan och botten av hockeyallsvenskan. Piteå har slagit Västervik på bortaplan och siffrorna nere i Troja var missvisande.
  • Piteå är grymt starka på hemmaplan och oavsett vilka som står på andra sidan så är man svårslagna. Troja var starka på hemmaplan, men seriens sämsta bortalag under grundserien. Man vann bland annat bara 4 av 26 matcher under ordinarie tid på resande fot.
  • Piteå har allt att vinna. Det är ingen som förväntar sig att laget ska gå upp, i alla fall inte längre. Troja kommer uppifrån och har allt att förlora.

Talar emot spelet

  • Piteås defensiv samt målvaktsspel har inte varit lika övertygande som den varit tidigare under säsongen. Vännström i Piteåkassen har inte heller visat någon större pondus.
  • På pappret har Troja ett bättre lag och det ska man inte glömma. Även om det inte skiljer mycket så har man ett lag som faktiskt var ett av de bättre i hockeyallsvenskan på hemmaplan.

Troja har sparkat tränaren nu i slutet av veckan och frågan om det ger en bättre prestation mot vad man gör nu? Jag är tveksam. Det känns som att stämningen kanske inte är på topp och en lång resa till Piteå kommer bli tufft. Jag testar Piteå inklusive övertid/straffar till oddset 2.05 hos Coolbet.

Lycka till!

/Heden

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav
Feedback