Reklam

Piteå - Örnsköldsvik: 2

29 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
28 dec 2017 at 13:35 (Uppdaterad 29 dec 2017 at 21:49) 28/12
98
0

Allettan Norra

Chans (1-2): 68-32%
Spelvärde: 137,60%
Lägsta spelbara odds: 3,13
Units: 4/10
Hit/Miss: 3-1
Betsson Spela nu hos Betsson
En av de matcherna med ett otroligt intressant odds är den mellan Piteå och Örnsköldsvik. Piteå vann väl ganska väntat den första matchen, även om det satt långt inne. Örnsköldsvik är inget dåligt lag och att spela i Piteå blir verkligen inte lätt, men hallå, är oddset inte på tok för högt för ett Örnsköldsvik som gick som tåget under andra halvan?

Jag vidhåller såklart att Piteå är seriens bästa lag och att vinna borta mot ett formtoppat Örnsköldsvik är otroligt bra gjort. Piteå ska vinna en här serien och det lag som i grunden ska utmana dem är Västerås. Sedan kan vi också säga att det inte finns några dåliga lag i hela allettan och det är nog inte heller speciellt många som skulle bli förvånade när ”topplagen” tappar poäng mot de lite sämre, för så stor skillnad är det inte. Piteå är bra och stabila över hela banan, men Örnsköldsvik är inte så dåliga så att de ska vara upptryckta i över fem gånger pengarna. Toppmatcherna i norr är alltid jämna och ett lag som Piteå brukar göra vad de ska, men inte mycket mer. Det tyder på styrka, men det kan också lätt komma något poängtapp. Örnsköldsvik började säsongen dåligt och de fick mycket skit, speciellt målvakten Michal Zajkowski som inte alls höll måttet. Han har dock spelat upp sig och under andra halvan var han överlägset den bästa målvakten i hela serien och han är en nyckel för att Örnsköldsvik ska vara bra såklart. Den här säsongen har Piteå vunnit fyra av fem matcher, tre av dem med uddamålet. Det skiljer inte så mycket och även om jag tror att Piteå kommer vinna denna match så måste jag lägga in en insats på ett högt odds på Örnsköldsvik här.

Talar för spelet

  • Oddset. Svårt att ha det som anledning, men det är den stora anledningen till varför jag kommer välja att spela Örnsköldsvik här. Dryga 1.45 på en rak hemmaseger är alldeles för lågt då kryssrisken är stor. I övertid/straffar kan allt hända.
  • Formen. Piteå har såklart varit väldigt bra under hela säsongen, men Örnsköldsvik tog 30 av 33 möjliga poäng under andra halvan och inte en förlust under ordinarie tid. Det är otroligt bra det också med tanke på att topplagen i denna serie är starka.
  • Man har en fördel på målvaktssidan utan tvekan. Zajkowski kanske är seriens bästa målvakt. Inte för att Vännström är dålig på något vis, men jag håller Zajkowski klart högre.

Talar emot spelet

  • Piteå är starka på hemmaplan och kommer föra spelet. Det är två disciplinerade lag och om Piteå får ta ledningen så är dem otroligt starka och släpper till få målchanser.
  • Örnsköldsvik kan vara otroligt ineffektiva ibland. Man behöver göra ett riktigt grisjobb för att tränga igenom Piteås kompakta defensiv. Förhoppningsvis har de en hel del aggression att få ut efter den snöpliga förlusten senast.
  • Piteå är bättre helt enkelt som lag och ska ta sig till en kvalserie, men över en match kan vilket lag som helst i den här serien slå Pite. Jämnare match att vänta än vad oddsen säger.

Piteå är favorit i det här mötet, men jag tror att det kommer bli målsnålt och tight och marginalerna kommer avgöra. 1.45 är då alldeles för dåligt att lita på. Jag testar Örnsköldsvik inklusive övertid/straffar till oddset 4.30 hos betsson.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback