Reklam

Piteå - Mariestad: 1

24 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
23 feb 2018 at 23:50 (Uppdaterad 24 feb 2018 at 18:16) 23/02
75
0

Allettan Norra

Chans (1-X-2): 58-20-22%
Spelvärde: 107,30%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Under helgen avslutas Allettan Norra och lördagen bjuder på ett stekhett möte mellan Piteå och Mariestad. Hemmalaget som har varit i en liten formsvacka har nu två raka segrar och jag tycker man har bra chans igen.

Piteå var min absoluta favorit till att ta hem den här serien. Det går fortfarande med två matcher kvar, men då måste man ha andra resultat med sig. Chansen finns även om den inte är stor. Däremot så måste man ändå ta viktiga poäng dels för att hålla just Mariestad bakom sig och dels för att sex poäng ger dem andraplatsen i serien. Man har haft en liten dipp utan tvekan, men verkar vara påväg tillbaka. Skadan på Joel Vännström efter den omtalade incidenten i matchen mot Boden gjorde att dem blev klart svagare på målvaktsfronten. Nu tror jag dock man vinner. Spelmässigt så spelade man bra hemma för en dryg vecka sedan mot Borlänge, men förlorade. Fortsätter man på samma vis så slår man Mariestad. Bois ligger just nu på fjärdeplats, bara tre poäng bakom Piteå. Det känns dock som att Mariestad är lite uppochner och inte riktigt får ut allt man kanske egentligen vill ha ut. Man är helt klart ett bra lag, men har lite att jobba med i grundspelet. Piteå vann i Mariestad för ett par veckor sedan med 4-2. Fullt rättvis seger där man inte gav Mariestad mycket ytor. Piteå är riktigt starka på hemmaplan där man bara förlorat en match på hela säsongen. Jag tror att man löser det under ordinarie tid. Oddset kanske är i lägsta laget, men känslan och tron är ändå rätt stark på seriens i grunden bästa lag.

Talar för spelet

  • Hemmaplan är en enorm fördel för Piteå. Ett av hela hockeyettans bästa hemmalag och det är endast Borlänge som åkt därifrån med tre poäng under hela den här säsongen. Mariestad är klart bättre på hemmaplan än vad man är på resande fot och lär få jobba hårt här för att plocka några poäng.
  • Piteås grundspel är bättre än mångas i den här serien och när det väl tightar till det i slutändan så är jag relativt säker på att Piteå är ett av lagen i en kvalserie. Man har alla medel för att gå långt och tycker att Mariestad är snäppet efter.
  • Formen i Piteå pekar uppåt. Man hade ett par matcher i mitten av serien som kändes lite tveksamma, men som sagt så har man två raka segrar där spelet börjar sätta sig igen.

Talar emot spelet

  • Med Vännström skadad så är det klart att det påverkas en aning. Ström och Larsson har inte kommit in i det riktigt ännu och Mariestad har en liten fördel på målvaktssidan.
  • Mariestad har en tung offensiv. Deras lag må vara ett jobbigt lag att möta med ett par riktiga grisar, men offensivt så är Mariestad riktigt bra och ett snabbt lag. Piteå måste ha stenkoll på deras kontringar.

  I grunden så känner jag att Piteå är starkare än Mariestad. Jag kanske har fel just imorgon, men känslan är bra. Piteå är riktigt starka i sin hemmahall och det ska mycket till ifall man tappar några poäng där. Jag testar Piteå att vinna i ordinarie tid till oddset 1.85 hos Coolbet.

Lycka till!

/Heden

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav
Feedback