Reklam

Piteå - Huddinge: 1

28 mar 2018 at 15:06 (Uppdaterad 30 mar 2018 at 09:21) 28/03
117
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 62-38%
Spelvärde: 107,26%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-5
Unibet Spela nu hos Unibet
Piteå kommer återigen till hemmaplan och den här gången väntar en superviktig match mot Huddinge. Tuff start med två bortamatcher mot de allsvenskan lagen, men nu får man chansen att föra spelet och då blir man vassa.

Piteå spelade vi på senast nere i Västervik där man tillslut efter lite mer än sextio spelade minuter lyckades vinna med 2-3 efter att Jonatan Harju avgjort i sudden. Man tog ledningen ganska tidigt och spelade sedan på ledningen, vilket förmodligen ledde till att matchbilden var som den var och också varför man var ganska tillbakapressade under vissa delar. Ett stabilt försvarsspel tillsammans med en säker Joel Vännström bäddade för två viktiga poäng. Nu är man på hemmaplan igen och då är man i förarsätet enligt mig. Man förlorade första matchen hemma mot Västerås med 1-2 i en match som man enligt matchbild skulle vunnit klart om det inte varit för Västerås levande vägg i kassen. Nu möter man Huddinge och det kommer absolut inte bli en lätt match på något vis, men känslan är att Huddinge inte är lika stabila defensivt som Västerås och därav kommer också Piteå kunna utnyttja sina lägen bättre än man gjorde just i den första matchen mot VIK. Huddinge inkasserade sin andra förlust på tre matcher efter att ha förlorat mot Västerås och även dem med resultatet 1-2. Ett så bra offensivt lag som man kommer möta uppe i Piteå har man kanske inte mött ännu och Fahlström i kassen kommer att få bekänna färg.

Talar för spelet

  • Piteå har varit otroligt starka på hemmaplan den här säsongen. Om jag inte minns fel så är det bara Västerås som lyckats norpa tre poäng från Piteå däruppe vid två tillfällen, annars tror jag man är helt blanka. Lång bussresa för Huddingespelarna dessutom.
  • Trots att man var tillbakapressade under stora delar av matchen senast så visade Piteå upp ett riktigt bra anfallsspel återigen. Man hade bra och kvalitativa målchanser som mycket väl kunder resulterat i fler mål.
  • Piteå är klart starkare defensivt än Huddinge och bör hålla bra koll på snabba spelvändningar. Jag tror dessutom det kommer öppna upp Huddinges försvar och med tanke på att Piteå är minst lika skridsko- och kontringsskickliga så tror jag på ett övertag här.

Talar emot spelet

  • Det är en kvalserie och det är väldigt jämnt. Oddset kanske är i lägsta laget, men det känns helt klart som att Piteå ska vara ett starkare lag i grunden.
  • Piteå har varit på en lång bortaturné och det är klart att det tar lite på krafterna att vara borta. Lång resa hem och man måste skaka av sig resan under onsdagen.

Jag tror på detta spel. Det känns som att Piteå är snäppet vassare om man tittar över hela banan och man kommer få bättre utdelning än vad man fick på Dahlbom i Västerås. Jag testar Piteå inklusive övertid/straffar till oddset 1.73 hos Expekt

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback