advert

Perugia - Cesena

23 januari 2017 at 21:30 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Perugia har gjort en helt okej säsong men formen är sisådär, dessutom saknar man flera spelare till denna match. Cesena har jag sagt är på uppgång vilket är tydligt när man slog ut Sassuolo på bortaplan i cupen förra veckan, tror man har så pass bra form att man får med sig poäng här.

I premiären så mötte Perugia dagens motståndare Cesena och spelade då överraskande bra men fick bara med sig 1-1 i den bortamatchen då. Sen har man gjort det full godkänt sen dess och befinner sig på en 8e plats just nu. Tabellen är dock jämn och det skiljer faktiskt bara 8 poäng ner till 20e placerade Cesena. Man kommer säkerligen ha en del bollinnehav i den här matchen då man är rätt stabila på hemmaplan och gillar att ha taktpinnen. Man kryssar dock en del och det skulle inte förvåna mig om även denna match blev oavgjord då man saknar offensiv spets till denna match.
För man saknar alltså flera spelare därav tre ordinarie spelare i form av förstemålvakten Rosati sen anfallarna Di Carmine (7 mål) och Nicastro (5 mål), båda har gjort flest mål i Perugia denna säsong. Utöver dom har man fyra spelare som är ut och in i startelvan hela tiden men som är klart viktiga truppspelare. Och det är idel offensiva spelare, först mittfältaren Zapata men sen anfallarna Bianchi, Drole, och Buonaiuto. Visserligen har man värvat in anfallarna Forte och Terrani, båda från Lucchese i Lega Pro, där den förstnämnde öst in mål. Men det skiljer ju en division så det betyder ju inte att han kommer ösa in mål i Serie B så det är helt klart osäkra kort.

Och om vi kollar till Cesena så är det ett lag som började säsongen väldigt knackigt där ingenting stämde, dessutom hade man en del skadeproblem på viktiga spelare. Men allt eftersom fick man tillbaka spelare och det såg bättre och bättre ut, och framförallt när man bytte tränare så började man spela bra fotboll igen och det visade sig även på planen. Cesena är ju tippat att komma före Perugia egentligen och nu när man äntligen är i bra form så tycker jag att oddsen är lite väl generösa här på Cesena. Man slog dessutom ut Serie A-laget Sassuolo från cupen på bortaplan förra veckan när man vann med 1-2, såklart riktigt starkt gjort och en självförtroendehöjare dessutom. Den matchen betyder också att man har 1 tävlingsmatch extra i benen efter ett uppehåll på ca 3 veckor i Serie B.

Man har förlorat anfallaren Djuric till England och Bristol City nu i januari, men där har man plockat in en erfaren räv i Serie B nämligen Andrea Cocco som har mycket mål i sig men inte fått chansen alls i Frosinone under hösten. Annars har man bara backen Capelli långtidsskadad. Så räkna med en stark elva av Cesena här.

Tycker marknaden är helt fel ute här i denna match. Perugia är ett stabilt lag men saknar flera viktiga spelare och spets framåt. Cesena är ett lag klart påp uppgång och lär klättra i tabellen under våren, dessutom nästintill ordinarie här. Jag tror Cesena tar minst 1 poäng här och dubbelchansen X2 ger hela 1.75 hos bet365 vilket jag plockar direkt. Vi skjuter in en insats strax över medel.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback