advert

Parma - Pordenone

5 februari 2017 at 19:30 - Lega Pro
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Serietvåan Parma har värvat tungt i Januari och målet är tydligt, man vill tillbaka till Serie B redan till nästa säsong. Nu möter man serietrean Pordenone som må ha gjort en bra säsong, fast kollar vi rent kvalitetsmässigt så är Parma ett klart bättre lag och tror man vinner här på hemmaplan.

Senast spelade Parma 2-2 borta mot serieledaren Venezia. Man hade ledningen med 0-2 efter lite drygt 20 minuter, sen försvarade man sig väl resten av halvleken. Dock drog backen Canini på sig en utvisning precis innan paus och Venezia kämpade sig tillbaka in i matchen i andra halvlek och det hela slutade 2-2, surt såklart för Parma men man ser vilken kvalité dom har i laget nu med ett flertal nyförvärv. Man har satsat tungt här i januari minst sagt, redan spela ett par matcher med nyförvärven Frattali, Scozzarella och Munari. Men innan fönstret stängdes fick man även in Iacoponi, Di Cesare och Scaglia. Riktigt bra nyförvärv och samtliga sex spelare är från Serie B (i stort sett ordinarie alla sex spelare också) vilket är en tydlig faktor att man redan nu rustar för att spela i Serie B nästa säsong, så det är inget snack om att den här matchen ska vinnas. Formen på Parma är dessutom bra då man har 8 raka utan förlust varav 5 segrar.

Pordenone får såklart ursäktas i den här matchen, visst har man gjort en bra säsong att ens ha chansen på uppflyttning, men när det hela ska avgöras tror jag inte man har kvalité nog att ta steget upp. Där tror jag dock Parma står ensamma till slut relativt ohotad serievinnare. Detta kommer bli en tuff match för Pordenone och normalt sett med tanke på förutsättningarna ska man inte ha mycket att hämta här. Visst har man tagit en en ganska bra anfallare i Padovan från Foggia, men det räcker liksom inte mot ett så starkt lag som Parma. Formen på laget är inte heller som den var för kanske 5-6 matcher sen då man hade en lång rad segrar, vilket är en anledning till att man ligger där man ligger just nu.

Summa summarum är det klasskillnad dessa lag emellan och att det skiljer just nu 1 poäng mellan lagen spelar ingen roll, det kommer skilja minst 6-7 poäng när det drar ihop sig. Tror Parma bara vinner detta. Vi får ett odds på 2.20 och det plockar vi direkt hos Mobilbet. Uppenbarligen har inte bolagen koll på vilka nyförvärv Parma hämtat in här, då hade det nog varit 15-20 punkter lägre, minst.
  • Bra mobilversion
  • Generösa kampanjer
  • Enkla betalningar

Kommentarer

Feedback