Reklam

Östersund - Tranås: 1

3 mars 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
2 mar 2018 at 16:26 (Uppdaterad 3 mar 2018 at 18:31) 02/03
100
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 54-22-24%
Spelvärde: 102,60%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-2
Betway Spela nu hos Betway
Under lördagen är det dags för match två i playoffet till kvalserien för lagen som är kvar i Hockeyettan. Tranås vann match ett i sudden mot Östersund och har chansen att avgöra. Jag tror dock det blir en avgörande på söndag.

Tranås vann rond ett med 2-1 efter att man avgjort på en spelvändning i sudden. Det var en jämn match där små marginaler skiljde lagen åt och det kunde lika gärna blivit bortaseger, framförallt med tanke på hur överlägsna Östersund var i den första perioden. Tranås vann den södra fortsättningsserien, men är ett lag som lika gärna kunnat spela i allettan om man haft lite flyt och inte sktitit bort en hel del onödiga poäng. Jag tror att Tranås med lite flyt kan ta sig hela vägen till ett playoff tre för så pass bra lag har man. Första stoppet är ju som sagt Östersund och man har satt sig i en guldsits inför helgen. Det kommer dock inte bli lätt. Östersund är ett riktigt bra lag som slutade femma i Allettan Norra och tvåa i grundserien. Jag tror det här är en serie som ska avgöras i tre matcher, men även fast känslan är att Tranås kan ta det här så tror jag ändå att Östersund grejar det här på ren vilja i match två. Man är starka hemma och rädslan att förlora hos Tranåsspelarna kommer vara enorm. Oddset kanske är i lägsta laget, men jag går mycket på magkänslan här och hemmalaget tar det här till en tredje och avgörande match på söndag. Sedan är det bara att hoppas man gör det under ordinarie tid.

Talar för spelet

  • Östersund har alltid varit riktigt vassa på hemmaplan och så var man även i allettan där man mötte bra lag rakt igenom. Tranås är bra på bortaplan, men jag tror kanske att en lång bussresa kanske spökar en del, även om Östersund också gjort samma resa de senaste dagarna.
  • Hemmalaget vinner på vilja. Det är inget snack om att Tranås vill vinna det här, men för ÖIK är det här sista chansen och de kommer offra sig för livet. Hemmaplan, fritt inträde och motivation hjälper dem.
  • Vad hade hänt i Tranås om Östersund lyckats utnyttja sina superlägen i den första perioden senast? Överlag en ganska jämn match, men det kunde lika gärna stått 3-0 till Östersund efter den första perioden.

Talar emot spelet

  • Tranås är ett bra lag och har potential att gå långt enligt mig. Det har dock även Östersund. Som sagt kanske jämnare än vad oddsen visar och blir inte förvånad ifall Tranås vinner.
  • Offensiven i Tranås är riktigt vass och man har en bred trupp med bra spets. Motivation slår inte alltid klass helt enkelt.

Ibland behöver man inte alltid spela efter värde på spelen. Fel sätt att tänka enligt många och så är det kanske, men magkänslan är ett bra argument det också och i det här läget så litar jag på den. Östersund tar det här till tre matcher och det är bara att hoppas man gör det under ordinarie tid. Marknadshögst är betway.

Lycka till!

/Heden

 

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback