Reklam

Östersund - Gefle

6 november 2016 at 13:12 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Östersund fixade 2 baljor senast, som jag lirade, när man vann med 1-5 borta mot Örebro(!). Man har varit extremt bra sista sex matcherna och tror man kommer avsluta snyggt här mot ett galet desperat Gefle som måste vinna.

Ja jäklar vad bra Östersund är just nu., dom kör verkligen över allt motstånd oavsett vilka dom möter, hemma som borta. Vi snackar Malmö borta 0-3, Hammarby hemma 2-0, Örebro borta senast 1-5. Innan dess förluster mot AIK och Göteborg borta med 2-0 i båda, men där man var det bättre laget spelmässigt. Man ser att medans andra lag slagit av på takten såhär i slutet på säsongen, så har Östersund absolut inte gjort det. Man spelar sitt passningsorienterade fotboll och man gör det ända in i kaklet. man är ju faktiskt fortfarande nykomlingar och man älskar att spela fotboll den här säsongen. På hemmaplan vet vi också att man är väldigt starka och det är inte många som kan rå på dom här på Jämtkraft Arena.

Här vill man såklart avsluta serien snyggt och man vill gärna tvåla dit ett lag som ligger hyfsat geografiskt nära. Man har dessutom chansen att klättra ytterligare placeringar vid en seger här vilket skulle vara en sensation egentligen av en nykomling, att komma 6a. Defensivt har man skador på Papagiannopoulos och Atta men man har visat att det går bra även utan dom. Alla i truppen vet exakt vad dom ska göra ifall man får chansen.

Och så har vi då ett Gefle som lite turligt snubblade in en boll hemma mot Malmö (1-0) och liket lever inför sista omgången. Förutsättningarna är enkla också det är enbart seger som gäller och sen hoppas på att Helsingborg förlorar sin match. Rent teoretiskt kan Helsingborg spela oavgjort men då måste Gefle vinna med 5 bollar eller något liknande, kommer aldrig hända. Tror inte ens dom har en chans på att vinna här heller. Man möter seriens formstarkaste lag för tillfället och man kommer att behöva blotta sig här. Då kommer Gefle gå i fällan såklart och lämna ytor för ett passningsskickligt Östersund att rulla igenom och göra flera mål.

Det vill säga, det är ingen önskvärd uppgift man har här Gefle. Fast man kan ju inte parkera bussen och hoppas på tur här utan man måste våga. Låna bollen lär man dock inte göra så speciellt mycket heller. Och skulle Helsingborg leda sin match med ett par bollar så lär man få reda på det och det kan bli ett uppgivet Gefle vi ser och då lär Östersund trycka på ytterligare och säkert avgöra, om dom nu inte redan avgjort.

Summa summarum så är Östersund ett bättre lag, dessutom knallform för dagen. Här vill man avsluta en bra säsong med flaggan i topp. Tror helt enkelt hemmastarka Östersund vinner här mot ett desperat Gefle. Vi får ett odds på 1.83 hos bet365 vilket jag inte tror vi får närmare matchstart så väljer att plocka det på tisdagskvällen.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback