advert

Osasuna - Malaga

27 januari 2017 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Fredagsmatch från La Liga och denna vecka beger vi oss mot Pamplona för att kika till mötet Osasuna - Malaga. Hemmalaget är otroligt pressade i botten av tabellen och måste plocka trepoängare nu för att få kontakt med lagen ovanför. Det blev ett ordentligt målkalas på El Sadar senast och jag tror vi kan vänta oss samma målfest här.

Osasuna placerar sig som jumbo i La Liga och har endast skrapat ihop 9 poäng så här långt på 19 omgångar. Nu har man drygt halva säsongen kvar men med 9 poäng upp till Leganes, på rätt sida strecket, så är det dags att börja röra på sig om det inte ska bli spel i Segundan nästa säsong. Spelet har sett bättre ut sedan tränarskiftet med poäng i två av de tre senaste matcherna, men det är oavgjorda resultat mot Valencia (3-3) och Granada (1-1), vilket Osasuna inte kan nöja sig med. Framåt så har det lossnat på slutet och det är inte alla lag som sätter dit tre bollar på Sevilla (3-4), men defensivt så måste man blotta sig och det kan straffa sig även här fast motståndet är lite behagligare. Osasuna har släppt in mål i 18 av 19 ligamatcher den här säsongen så troligtvis måste man in med två bollar för att knipa tre poäng här.

Fortfarande en del skadebekymmer hos hemmalaget som saknar Miguel Flaño, Javier Flaño, Didier Digard och målvakt Nauzet Perez till dagens match. På frånvarolistan hittar vi även avstängda Fausto Tienza. Enbart defensiva avbräck bland dessa herrar och ett par tunga sådana. Inga avbräck framåt inför kvällens match!
Malaga stod för en klart godkänd start på säsongen men har nu börjat sjunka som en sten i tabellen efter fyra raka förluster på kontot. Men vi ska absolut inte måla fan på väggen då motståndet varit Sevilla (1-4), Celta Vigo (1-3), Sociedad (0-2) och Real Madrid (1-2), vilket är riktigt tufft. Malaga har trots allt gjort mål i tre av dessa matcher och nu väntar betydligt sämre motstånd. Framåt så gillar jag detta Malaga och trots att lagets bästa målskytt, Sandro Ramirez (7 mål), saknas så har man gott om krut framåt för att skada ett desperat Osasuna. Nyförvärvet Adalberto Peñaranda påminner väldigt mycket om Ramirez i mitt tycke och där har Malaga gjort ett riktigt kap. Men blickar vi mot det defensiva hos Malaga så finns det inte särskilt mycket att hylla, speciellt inte på bortaplan. Laget har släppt in 11 mål på de fyra senaste bortamatcherna och visade att det enbart var en stor portion tur att man höll nollan på Camp Nou.

Förutom Sandro Ramirez så stryker vi även skadade trion Ricca, Kuzmanovic och Torres. Vidare så har Malaga både En-Nesyri och Kone iväg på landslagsuppdrag. Ramirez är helt klart det tyngsta avbräcket sett till de mål han stått för denna säsong, men jag är övertygad om att Peñaranda är en fullgod ersättare.
Det finns inte mycket att fundera på för Osasuna idag som verkligen måste hämta tre poäng, speciellt mot den här typen av motstånd. Det kommer bli vilda västern precis som senast mot Sevilla och då ska det vara goda möjligheter för minst tre mål i matchen. Unibet erbjuder fina 2.00 för över 2,5 mål i matchen och en tyngre insats skeppas in!

/[email protected]
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback