advert

Osasuna - Las Palmas

1 oktober 2016 at 20:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 16:51) 07/04


Ett speltips för min del under lördagen och det hittar jag i matchen mellan Osasuna - Las Palmas. Hemmalaget är ordentligt pressade i botten av tabellen och måste jaga en trepoängare i den här matchen, vilket passar mitt spel utmärkt. Häng på!

Osasuna är nykomlingar i La Liga och har inte haft någon rolig start på säsongen hittills. Laget placerar sig nämligen som jumbo i tabellen och står fortfarande utan seger efter sex spelade omgångar. Två oavgjorda resultat så här långt, mot Malaga (1-1) och Celta Vigo (0-0), och även fast det bara är tre poäng upp till säker mark så vill det till att vinsterna börjar komma nu. Det här är sista matchen innan ett litet uppehåll och det tror jag innebär att vi får se ett väldigt offensivt Osasuna från tränare Enrique Martín Monreal. Han är själv en gammal anfallare så jag tror han kommer lossa iväg ordentligt här för att plocka en vinst, annars kan det vara det sista han gör i klubben. Trots endast fem mål framåt på sex matcher så tycker jag ändå att det finns vissa ljusglimtar och man möter inget superförsvar idag.

Hos hemmalaget stryker vi Garcia, Digard, Flano, Causic och målvakt Mario som alla går skadade. Dessutom sätter vi frågetecken för Fausto och ytterligare en målvakt i Perez. Med Mario och Perez borta så kan det bli Alvaro Fernandez som får chansen idag, blott 18 år gammal. Han fick hoppa in i andra halvlek mot Villarreal men då hade den gula ubåten redan slagit av på tempot så han ställdes inte på några större prov. Nu är det hemmaplan och väldigt viktiga poäng på spel, då kan det bli darr.

Las Palmas har gjort det riktigt bra inledningsvis på säsongen och parkerar just nu på en sjundeplats i ligan med 10 inspelade poäng. En liten tveksam form på slutet men samtidigt ska det nämnas att man åkte på ett tidigt rött kort mot Sociedad (1-4) och att spela oavgjort mot Real Madrid (2-2) är inte fy skam. Det är anfallsspelet som sticker ut hos ölaget med 14 mål på sex matcher och man har faktiskt inte blivit nollade ännu, vilket är riktigt starkt. Jag trodde man skulle få lite problem utan Jonathan Viera i anfallsspelet men även fast han spelat väldigt sparsamt på slutet så har Las Palmas tagit sig till heta chanser och dessutom gjort mål, så ingen fara på taket där tror jag. Det blir nog även ett rakare kontringssspel från gästerna idag och där tror jag inte man är lika beroende av Viera.

Förutom Viera stryker vi även El Zhar, Castillano, Bigas och Hernan. De enda avbräcken som jag ser det är Viera och Bigas, ett avbräck offensivt och ett defensivt. Förvisso har El Zhar gjort två mål hittills men jag tycker att en spelare som Araujo är minst lika bra och kan ersätta. Plus hos gästerna att Prince-Boateng är tillbaka från sin avstängning, han har imponerat i det offensiva inledningsvis.

Osasuna måste gasa på framåt och det lär öppna upp den här matchen. Las Palmas har inget stabilt försvar men är otroligt duktiga i kontringsspelet där man kan straffa ett offensivt hemmalag. Jag tycker det luktar mål här och en medelinsats åker därför in på minst tre mål i matchen. Bethard erbjuder 1,95 för detta!

/[email protected]
  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback