Reklam

Örnsköldsvik - Borlänge: 1

10 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
8 jan 2018 at 22:13 (Uppdaterad 10 jan 2018 at 22:21) 08/01
134
0

Allettan Norra

Chans (1-X-2): 52-22-26%
Spelvärde: 114,40%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-5
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Borlänge har startat den norra allettan på ett bra sätt och får klart godkänt. Örnsköldsvik står efter fyra matcher fortfarande på noll poäng och jagar sina första när man äntligen får komma hem till Örnsköldsvik igen. Jag tycker man har bra chans här, men då krävs det att man hittar tillbaka till det kompakta lag man normalt sett är.

Örnsköldsvik har spelat fyra matcher såhär långt, men står fortfarande ganska överraskande på noll poäng. Två uddamålsförluster i starten mot topptippade Piteå är väl inget att skämmas för och inte heller uddamålsförlusten mot Mariestad under helgen på bortaplan, även om det just i den matchen var otroligt klantigt av Ö-vik. Att då åka till Skövde på söndagen och slarva bort ytterligare poäng kändes förmodligen ännu tyngre. Mot Mariestad gör man fem mål och visar att man håller jämna steg mot topplaget, men lyckas släppa in sex mål istället. Emot Skövde är man överlägsna och spelar ut dem, men lyckas ändå förlora med 4-3 på något vis. Örnsköldsvik har varit kända den här säsongen för att ha gjort inte överdrivet mycket mål, men varit kompakta bakåt tillsammans med en bra målvakt. Det visade sig vara tvärtom i helgen. Jag fortsätter dock att tycka att de fem topplagen från norr är bra och kan bara Örnsköldsvik spela som dem brukar defensivt en match så kommer Borlänge få det tufft på bortaplan. Borlänge som startat bra och har sju poäng efter fyra spelade matcher. Tre av dem har man spelat på hemmaplan och det är också där man tagit poängen. Borta mot Östersund blev det tuffare och man fick stryk med 5-3. Jag misstänker återigen att man kommer få en jobbig bortaresa när man åker till Ö-vik på onsdagen. Lång resa i benen mot ett desperat hemmalag. Detta ska Örnsköldsvik lösa under ordinarie tid.

Talar för spelet

  • Norrlagen är bra. Det tycker jag dem visat. Kalix slog Borlänge borta, Boden stod upp bra mot samma motstånd. Östersund var bra under långa stunder i Borlänge, men fick storstryk pågrund av en riktig plattmatch defensivt. Örnsköldsvik har stått upp mer än bra mot både Mariestad och Skövde och var värda minst tre poäng under helgen.
  • Michal Zajkowski är given förstemålvakt trots hans svaga insatser nu under helgen. Han är en av seriens bästa målvakter och han bör inte göra annat än att studsa tillbaka och visa var skåpet ska stå. Klar fördel Ö-vik på målvaktsfronten.
  • Det är klart hemmaplan har stor betydelse i allettan för dessa spelare. En lång bussresa sitter såklart i benen och framförallt kanske för lagen i hockeyettan som inte är vana vid dessa resor. Dessutom bedriver i princip alla ett heltidsjobb, vilket gör att resorna sliter ännu mer.
  • Defensiven är klart bättre i grunden hos Örnsköldsvik. Borlänge är ganska offensiva och lämnar en del luckor bakåt. Tror Örnsköldsvik kommer få bättre målchanser än Borlänge och därför ha en bra chans att vinna.

Talar emot spelet

  • Borlänges offensiv är vass. Man har bra fart på rören och när man vinner matcher så är det oftast för att man varit såpsas tunga framåt, vilket man även visat under inledningen av allettan.
  • Som jag skrev ovan så har Örnsköldsvik en tendens att vara väldigt ineffektiva. Tighta bakåt, men såklart kan det sätta sina spår offensivt sett.

Jag tror Örnsköldsvik löser detta under ordinarie tid. Man är så pass bra och har haft en del oflyt i de första matcherna och nu är man desperata efter en seger. Jag testar Örnsköldsvik att vinna under ordinarie tid till ett dugligt odds.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback