Reklam

Örebro HK - Djurgårdens IF: Djurgården över 2,5 mål

Matchcenter
22 september 2018 at 18:00 - Hockey, Sverige - SHL
22 sep 2018 at 13:23 (Uppdaterad 22 sep 2018 at 20:19) 22/09
32
0
Chans: 55%
Spelvärde: 107,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-6
Unibet Spela nu hos Unibet

Vem skulle på förhand tro att Örebro skulle vara obesegrade inför tredje omgången i SHL. Laget har besegrat Luleå efter straffläggning och Mora efter fulltid. Det som är intressant är att Örebro har släppt in två mål i vardera match och det långt ifrån topplagen i ligan.

Vad talar för minst tre kassar från stockholmarna:

* Bortalagets offensiv. Med spelare som J. Josefsson, D. Axelson och G. Possler för att nämna några. Fem mål senast mot Rögle och stekheta E. Bemström och J. Josefsson svarade för två mål vardera. Djurgården skapar otroligt mycket i varje match och kommer till flera farliga lägen.

• Örebro har ett spelsystem som kommer ge mycket mål hos sina motståndare och sedan i sitt eget. Defensiven är inte lagets styrka och spelet är fart och framåt. Med mer offensiva pjäser i laget än stabilt defensiva spelar Örebro på den gamla klyschan ”anfall är bästa försvar”.

* Ett stekhett powerplay hos Djurgården. Senast blev det två mål i den spelformen mot Rögle och i turneringen Champions Hockey League har spelformen verkligen levererat. Djurgården har spelarna för att ha ett väldigt bra powerplay.

* Djurgården trivs enormt bra mot Örebro. Laget har sex raka segrar över närkingarna och har i dessa sex matcher gjort tre mål eller fler fyra av matcherna inkluderat övertid och straffar. Det psykologiska övertaget har gästerna och spelet laget nu spelar lovar gott.

Vad talar emot:

* Stjärnan och den viktige centern A. Enqvist är återigen skadad. Med han på isen har Djurgården en utav SHL’s allra främsta första linor. Att han är borta är kännbart hos bortalaget.

* Örebro har börjar fått ordning på defensiven och inkluderat träningsmatcher med SHL har nu Örebro inte släppt in mer än två mål i fyra av sina sex senaste matcher. 

Det märks att Örebro inte är ett förvarslag. Det kan ringa rejält i närkingarnas målbur och med ett lag som Djurgården som verkligen har hittat spets i sin offensiv kommer bli livsfarliga mot Örebro. Ett topptippat bortalag som kommer till spel med gott mod kommer verkligen skapa lägen mot Örebromålvakten.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback