Reklam

Nyköping Gripen Hockey - Väsby IK HK: Double chance: 1X

10 december 2017 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
9 dec 2017 at 08:53 (Uppdaterad 10 dec 2017 at 23:55) 09/12
62
0

Hockeyettan Östra

Chans (1-X-2): 42-20-38%
Spelvärde: 106,02%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-8
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Vi jobbar vidare med Hockeyettan, även om många lag inte har något att spela för. Här är det en match som gäller något i alla fall, vilket borde innebära full fart från start. Nyköping Gripen MÅSTE vinna för att ha chansen på Allettan, och man bör helst vinna med ett par måls marginal också för att förbättra sin målskillnad. Väsby är i praktiken klar för Allettan, de har 6 poäng tillgodo och 17 plusmål mot Nyköping Gripen med 2 omg kvar. De släpper de givetvis inte. Därför känns det fel att Väsby är favoriter här då all motivation lär finnas hos hemmalaget. Dubbelchans 1X spelas hos Nordicbet då Väsby ändå räknas som det bättre laget av dessa två.

Talar för 1X:

  • Motivationen är på hemmalagets sida, de måste vinna för att fortfarande ha chansen att kvalificera sig för Allettan efter jul. Det är inte Väsby de jagar i första hand, utan Valbo som bara är 3 poäng före Nyköping Gripen.
  • Hemmaplan, Rosvalla har hittiils inte varit den hemmaborg som Nyköping Gripen vill, laget är bara 8 i hemmatabellen. Men de har störst publiksnitt och den här matchen borgar för mycket folk igen. Då är det på tiden att laget utnyttjar det i årets kanske viktigaste match.
  • Första kedjan med John Moberg-Albin Ivarsson-Hamberg och Philip Larsson är 1-2-3 i interna poängligan och de två förstnämnda ligger också bra till i seriens totala poängliga. Producerar i stort sett i varje match och är ständigt orosmoment för motståndarna.
  • Nyköping Gripen vinner inte ofta stort på hemmaplan utan det är 3 av 10 som gått till förlängning och utöver de så är de knappa segrar som tagits. Väsby lär inte bli ett undantag utan det talar för jämn drabbning igen, varför 1X känns som det bästa spelet.
  • Väsby kan inte bomma Allettan med de försprång man har, laget kommer inte klappa igenom här, men de vet samtidigt att de är nästintill omöjligt att bränna detta läge. Det räcker för att gå ner lite i motivationen och låta hemmalaget ta initativet.

Talar mot spelet:

  • Väsby är ett bättre lag, det råder inget tvivel om. Senaste matchen var man väldigt bra över 60 min mot Valbo, och laget kommer bli en obehaglig överraskning för många i Allettan.
  • Jämnheten, fyra kedjor som alla kan producera, och en målvakt i Linus Ryttar som långa stunder kan vara helt omutlig kan fälla avgörandet här, OCH om laget får den där sköna känslan att spela utan press (som ligger på hemmalaget) kan Väsby mycket väl ta den här matchen.

Summering

Lagen är väldigt jämna på många punkter, Målvaktsspelet, Special Teams och Effektiviteten. Hur man än ser på det så är all motivation på hemmalaget, och trots att jag sett Nyköping Gripen ha djupa dalar och inte alls spelat bra, så har jag sett deras kapacitet när det väl fungerar. Då är man definitivt en utmanare om placering 4-5, och här bör man ta den chans som krävs. Oddsen borde givetvis vara tvärtom, med hemmalaget som knapp favorit ner mot 2,00. Med tanke på att de sällan vinner stort, och att Väsby är i form, så nöjer vi oss med 1X här till 1,71 som ändå är fullt gångbart. Den järve lägger någon unit på rak 1 som finns till 2,45-2,55 just nu

 

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback