Reklam

Nybro - Vimmerby: 2

27 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
23 dec 2017 at 10:11 (Uppdaterad 27 dec 2017 at 21:55) 23/12
76
0

Allettan Södra

Chans (1-2): 52-48%
Spelvärde: 110,88%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-3
Betsson Spela nu hos Betsson
Dagen efter annandagen så drar allettorna igång på allvar. Nybro börjar med att ta emot Vimmerby på hemmaplan i en match som redan från början blir otroligt viktig. Det kommer vara få poäng som skiljer lagen tillslut så vi räknar med en tight match mellan två jämna lag. Hemmastarka Nybro mot ett namnkunnigare Vimmerby.

Nybro slutade på 46 poäng i den södra serien, två poäng före dagens motståndare Vimmeby. Det är små marginaler som skiljer och det att Nybro tog fem av sex möjliga inbördes mot dem var väl egentligen det som skiljde. I mitt tycke är det inget snack om vilket lag som ser bäst ut på pappret och det är det jag kommer gå efter nu. Nybro har visat sig varit ett starkt hemmalag och framförallt så är man ett lag med en defensiv stabilitet och två bra målvakter. Ska man ta sig någonstans så finns det inte chans för minsta lilla misstag bakåt för då kommer man få svårt att plocka sina poäng med tanke på att den offensiva styrkan inte alls är lika vass. Självklart är man ett bra lag framåt också med tanke på att man slutade på plats tre, men grunden ligger defensivt. Vimmerby är väl ett lag som jag tycker är ett bättre lag på pappret Nybro, utan att tveka också enligt mig. Samtidigt gäller det väl att få ihop det som lag också och det hoppas jag att Vimmerby nu gör. Hemma har man varit väldigt starka, men klart svagare på resande fot. Det är väl det som oroar mig litegrann och det är något man måste höja om man ska gå långt den här säsongen. Offensivt finns det inget att klaga på och där är man ett av de bästa lagen i serien. Bra snurr framåt och spelar med högre fart en många.

Talar för Vimmerby

  • Ju längre säsongen går, ju viktigare blir spetskompetensen. Det är klart det finns en poäng varför de flesta lagen fyller på med spets när dessa matcher kommer och det är för att man ska bli bättre. Offensiven är viktig i täta matcher och där ligger Vimmerby före Nybro helt enkelt
  • Jag tycker Nybro är ett bra lag utan tvekan. Man har spelat på samma vis nu under ett par säsonger, men jag tycker också Nybro har presterat på sin maxnivå. Kan man hålla den under hel allettan så kommer man lyckas okej, men risken att man går ner sig känns större nu när man får möta bra lag hela tiden.
  • Jämför man förra årets grundserie och alletta för Nybro så gjorde man klart mindre mål i allettan i snitt, vilket känns som ett ganska tydligt tecken på att spetsen kanske inte räcker för detta kollektiv.

Talar emot spelet

  • Nybro är hemmstarka och det ska man inte ta ifrån dem. Hemma hade man raden 7-2-2 under grundserien och en målskillnad på 41-22. Det är en av punkterna som talar för Nybro
  • Anfall är bästa försvar, eller? Nybro är otroligt kompakta och släpper till få målchanser. Det gäller att Vimmerby tar vara på sina lägen för då vinner man, annars blir det klart tuffare.

Tittar man på lagen så ser jag fördel för Nybro om man tittar defensivt, men av historiken så blir offensiven allt viktigare ju längre man kommer. Vimmerbys defensiv blev bättre på slutet och man är ett bra lag. Jesper Bärgård har lämnat Nybro efter att ha varit utlånad från Almtuna under grundserien. Jag testar Vimmerby inklusive övertid/straffar i premiäromgången.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback