Reklam

Nybro - Tranås: 2

13 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
13 dec 2017 at 15:18 (Uppdaterad 13 dec 2017 at 22:11) 13/12
55
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 125,40%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-4
Unibet Spela nu hos Unibet
Den södra serien i hockeyettan bjuder som sagt på en hel del roliga matcher ikväll. En av dem är Nybro som gästas av Tranås där jag tycker vi borde ha betydligt mycket jämnare odds. Med tanke på förutsättningarna så tycker jag att spelet här blir givet, trots att Nybro är otroligt starka på hemmaplan.

Nybro är sedan en tid tillbaka redan klara för allettan och har börjat varva ner inför det lilla juluppehållet. Som alltid så vet vi om att motivationen och inställningen alltid är en stor faktor i ishockey och det lag som är hetast och vill vinna mest för dagen vinner allt som oftast när jämna lag möts. Ikväll är precis en sådan match. Det är två jämna lag på pappret, men det finns förmodligen ett lag som vill vinna mer än det andra och det är Tranås. Nybro har gjort en riktigt bra säsong och man har vunnit mycket pågrund av sin defensiva styrka samt målvaktsspelet. Ikväll kommer den garanterat sättas på prov då ett formtoppat Tranås kommer på besök. De måste dessutom vinna matchen ifall de vill ta sig till allettan och det är jag helt säkra på att man vill med tanke på att man nu har fem raka segrar inför den här matchen. Förutsättningarna inför matchen är att man ligger ett poäng bakom Dalen och två poäng bakom Vimmerby, men har bra mycket bättre målskillnad. Skulle någon av de två senast nämnda tappa poäng idag så har Tranås en ypperlig chans att kliva förbi. I vilket fall så måste man först och främst se till att plocka poäng och förmodligen också vinna matchen.

Talar för spelet

  • Motivationen och inställningen till den här matchen. Oavsett hur mycket Nybro säger att de vill vinna osv så vill Tranås vinna mer och kommer garanterat vara hetare. De kommer vara som blodiglar på Nybrospelarna och jag tror helt enkelt inte de orkar med hela matchen.
  • Jag har alltid varit inne lite på att Tranås underpresterat under säsongen. På pappret tycker jag att man borde vara i allettan och med tanke på hur man spelat senaste veckorna så finns det heller inget annat som tyder på att de inte skulle göra jobbet ikväll också.
  • Högstanivån hos Tranås är riktigt bra. Man har fina skalper under säsongen, men har tappat för många poäng på enbart slarv.
  • Nybro har ett par skador i truppen och kommer säkerligen inte offra sig något extra för att riskera något. Fem man är borta från spel ikväll och mot ett taggat Tranås blir det jobbigt oavsett.

Talar emot spelet

  • Den defensiva styrkan och grundspelet hos Nybro är bra. Det är därför man ligger där man ligger för tillfället och kan falla tillbaka på det när det blåser som mest.
  • Nybro är seriens näst bästa hemmalag och har faktiskt bara förlorat en match under ordinarie tid. Det är tufft att gå emot en sådan rad, men samtidigt så är förutsättningarna klart annorlunda nu.

Som sagt så är det helt andra förutsättningar nu än någon vanlig serielunk. Tranås vill spela allettan och har faktiskt en ganska bra chans till det om man vinner ikväll. Formen tyder på det och på något sätt känns Tranås som ett vassare lag än Nybro ändå. Jag testar Tranås inklusive övertid/straffar hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback