Reklam

Novak Djokovic - Matteo Berrettini: 1

Matchcenter
11 juli 2021 at 15:10 - Tennis, England - ATP - Wimbledon
Centre Court, All England Club
10 jul 2021 at 14:33 (Uppdaterad 11 jul 2021 at 18:35) 10/07
143
0
Chans (1-2): 84-16%
Spelvärde: 102,48%
Lägsta spelbara odds: 1,19
Units: 8/10
Hit/Miss: 3-1
Bethard Spela nu hos Bethard
Final i Wimbledon och nej, det skräller inte.

Faktiskt en av de starkare finalerna som var möjliga i den här turneringen. Medvedev, Federer, Zverev och Berrettini var de starkaste korten på den undre halvan av lottningen. Berrettini kanske den minst troliga finalisten av dem men det var väldigt jämnt på förhand. Att Djokovic skulle gå till final på den övre halvan, det var det inte så mycket snack om. 

Kan han skrälla här då, Berrettini?

Det kan han förstås. Han är numera etablerad som en av de 10 bästa spelarna i världen och han klarar spel på gräs extremt bra. Har så gjort i flera år. Han får numera betraktas som snudd på en grässpecialist även om han behärskar alla underlag mycket fint. Semifinal i Franska öppna senast, final här, och en semi i US Open sen tidigare också. Berrettini är en av världens bästa spelare nu.

Men Djokovic är överlägset bäst i världen och det är förstås en faktor att hålla koll på här. Det är klasskillnad. Det är inte sån klasskillnad att Berrettini inte kan vara med och spela, men det är en klasskillnad.

Berrettini är stabil, ruskigt stabil. Han förlorar sällan mot en dålig spelare. Men han har fortfarande en del att bevisa när det gäller att höja sig och besegra en av de bästa i världen. Han har tagit ett set på två matcher mot Djokovic men det är ingen mersmak i det. Setet tog han i Franska öppna senast men det var inte direkt någon fara på taket för Djokovic om man säger så.

Jag tror att Djokovic bara är bra. Gräs är hans bästa underlag. Han är angränsande till oslagbar på det här underlaget och även om Berrettini är jättebra han också, jag tror verkligen inte det finns något rimligt scenario där han räcker hela vägen.

Det finns värde i 1,22 på Djokovic hos Bethard. Det är inte mer än en chans på fem att Berrettini vinner matchen.

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback