Reklam

Norwich - Newcastle: 1

Matchcenter
17 augusti 2019 at 16:00 - Fotboll, England - Premier League
Carrow Road    Stuart Attwell
14 aug 2019 at 15:01 (Uppdaterad 17 aug 2019 at 17:54) 14/08
80
0
Chans (1-X-2): 49-33-18%
Spelvärde: 115,15%
Lägsta spelbara odds: 2,04
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-1
CoolBet Spela nu hos CoolBet

Nyckelfaktorer:
- Newcastle imponerade inte i premiären mot Arsenal
- Inte många nyförvärv från Norwich => samspelt lag från start.
- Nykomlingar har en historik av att börja starkt i ligasäsongerna

Norwich fick tuffaste möjliga motstånd i premiären borta mot Liverpool. De förlorade klart med 4-1 men Norwich hann ändå visa att de är ett bra lag som kommer försöka spela sig kvar i Premier League. Anfallsspelet såg väldigt fint ut där man tom lyckades skapa en del farliga lägen mot erkänt duktigt Liverpoolförsvar med finländaren Pukki som ständigt hotade i offensiven.
Däremot var Norwich väldigt naiva i sitt spel med väldigt mycket folk i anfallsspelet och spela sig ur de pressade situationerna på egen planhalva till varje pris som Liverpool utnyttjade. 
Norwich har inte värvat massor för att hålla sig kvar utan litar på den trupp som tog dem upp till Premier League där Farke pratat om mycket att han inte vill rubba den fina gruppdynamiken. Det innebär att det är ett samspelt lag från start i Norwich.


Newcastle har det turbulent (mer än vanligt) direkt från start denna säsongen med högljudda protester från supportrarna så nye tränaren Bruce får jobba i motvind direkt från start. Bruce är en märklig rekrytering då hans bäst före datum passerat för länge sen och hans fotboll har inte hängt med i den utvecklingen och det var längesedan han gjorde bra resultat från tränarbänken.
De Bruce kan är att motivera spelarna få dem att kämpa de lilla extra, vinne närkamperna, en slags “powerfotboll” som många av de äldre brittiska tränarna står för. Den typen av fotboll brukar fungera betydligt bättre på hemmaplan än bortaplan. Newcastle kommer sannolikt ha ett större gap mellan poäng hemma och borta än de andra lagen denna säsongen.
Mot Arsenal var Newcastle inte alls bra, svårt att se vad Bruce ville få ut av Newcastle och kunde inte se vad de ville göra riktigt. De skapade väldigt få målchanser samtidigt som försvarsspelet hade mer att önska. Arsenal kom ändå med startelva där man saknade flera av de förväntade startspelararna om några omgångar.
Newcastle kanske bäste spelare Shelvey gick ut i andra halvlek med en skada och är osäker till spel, men det är inte bekräftat om han kommer kunna spela denna matchen eller inte.

Sammanfattningsvis bygger spelet mycket på att gå emot Newcastle som såg väldigt svaga ut under Bruce och de bör få de ännu tuffare på bortaplan. Samtidigt som Norwich visade att de kommer vara en bra nykomling och har hemmapremiär. Borde ha en chans på strax runt 50% och hittar spelvärde på raka 1an

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback