Reklam

Norwich City - Chelsea

1 mars 2016 at 11:20 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Många mål är något vi förväntar oss på Carrow Road

Det har spelats 27 omgångar i Premier League och Norwich ligger risigt till. 24 poäng på de 27 matcherna gör att varje match nu framöver är som en final för Norwich. Man är på 17 plats för närvarande lika många poäng som Newcastle på 18 plats men bättre målskillnad. Dock har Newcastle en match mindre spelad, då förra helgens omgång fick skjutas upp på grund av ligacupsfinalen. De regerande mästarna har inte presterat som en mästare brukar göra. Efter den tuffa säsongstarten med Mourinho har Guus Hiddink lyckats få upp laget ur botten striden. Med 36 poäng har man en säker 11 plats i ligan. 12 poäng ner till Newcastle och känns därmed ganska säkert att vi får se Chelsea i ligan nästa år. Det är dock 11 poäng upp till Champions League platsen och sju lag emellan och det känns mindre troligt att Chelsea klarar av.Norwich har inte en vinst på senaste sju matcher. Kryss mot West Ham hemma är det bästa resultatet man har på lång tid. Senast mötte man skrällgänget Leicester och kunde hålla emot länge. Men enkla misstag gjorde att Vardy kunde rinna igenom mot slutet av matchen och assistera Ulloa. Det var en tung förlust för Norwich som försöker få ihop alla möjliga poäng man kan få tag på. Tränaren Neil sade att man kontrollerar matcherna oftast men enkla misstag gör att motståndarna till slut vinner. Något man får jobba mycket bättre med om man vill klara sig ett år till i Premier League. Det är bara ett mål som skiljer Newcastle United och Norwich nu, det är inget att förlita sig på. Bassong fick en smäll mot Leicester och kommer få genomgå tester senare idag för att se över möjligheten för spel. Annars ser läget relativt bra ut om man ser till skador för Neil.

Chelsea vände och vann borta mot Southampton. Efter att Long utnyttjat den unge Babas misstag i den första halvlek kunde Chelsea kämpa sig tillbaka in i matchen. Det var ingen enkel match och målen av Fabregas och Ivanovic kom inom sista kvarten av matchen. Guus Hiddink hyllade både målskyttarna och tyckte att Chelsea visade en härlig inställning. Laget har nu två vinster och är i FA-cupens sjätte omgång. Pedro skadade sig tidigt mot Southampton och kommer inte att spela mot Norwich. Oscar blir förmodligen den som tar över hans plats. Snacket har annars handlat mycket om vem som tar över Chelsea i sommar. Hetaste namnen såhär långt har varit Diego Simone och Italiens förbundskapten Conte. Blir en lång saga att följa fram till sommaren.

Bet365 håller Chelsea som favoriter med 1.70 i odds. De senaste två matcherna mellan lagen har varit målsnåla då båda lagen försöker hålla tätt bakom sig. Jag tror dock inte att det kommer se ut så. Norwich senaste tre hemmamatcher har alla slutat med minst tre mål. Chelseas senaste fyra matcher har samma statistik. Då jag tror det finns en skrällchans här väljer jag istället att spela på målmarknaden. Över 2.5 mål med oddset 1.80 hos Bet365 känns som ett smart spel.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback