Reklam

Nicola Kuhn - Cedrik-Marcel Stebe: 2 - Speltips & Rekar

Matchcenter
22 juni 2022 at 14:00 - Tennis, England - ATP - Wimbledon, Qualification
Court 12, Bank of England Sports Grounds
21 jun 2022 at 09:06 (Uppdaterad 22 jun 2022 at 15:08) 21/06
70
+1
Chans (1-2): 34-66%
Spelvärde: 109,56%
Lägsta spelbara odds: 1,52
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Han spelar väldigt lite i övrigt, men i Grand Slam-kvalen är Stebe alltid farlig och jag tror inte detta kval är något undantag.

Enormt skadedrabbad genom åren, Stebe. 31 år gammal nu och jag skulle säga att han faktiskt inte fått chansen. För 10 år sen var han uppe på topp-100 med marginal. Då hade han redan hunnit med att vara skadad lite grann men sen fick han ett långt uppehåll, rankingen försvann, och även om han då och då hållit hög nivå även under senare år, han har aldrig fått chansen att spela åtminstone ett par år i rad utan långa uppehåll. Numera spelar han ganska lite, men han är alltid med i Grand Slam-kvalen och han är alltid med och hugger om plats i huvudturneringen.

Nu gräs, ett underlag där Stebe faktiskt inte varit jättelyckosam genom åren, 2-7 i matchstatistik på atp-nivå men de siffrorna ljuger lite grann faktiskt. Är man en spelare som han, som när han varit som bäst tillhört de svagaste spelarna på atp-touren, så är det inte enkelt att vinna matcher på atp-touren på gräs. Nivån på turneringarna är i princip alltid högre än de är på andra underlag och han får helt enkelt inte många bra chanser. Han har dock spelet för att spela på gräs och han är absolut inte dålig på underlaget.

Kuhn spelar numera för Tyskland, tidigare för Spanien. Han var relativt bra tidigt som junior och låg då snäppet före Davidovich exempelvis som ju nu är en spanjor som spelar på atp-touren. Kuhn däremot föll ifrån helt under några år, spelar nu alltså för Tyskland, och är en medelmåtta på challengertouren.

Rankingmässigt är det liten fördel för Stebe här men man ska veta att han spelar väldigt lite, Kuhn mycket mer, så att Stebe ändå är före på rankingen säger en del. Kuhn har ingen rutin av spel på gräs så jag tycker underlaget också borde gynna Stebe.

Allt som allt, jag tycker Stebe är klart större favorit än oddset och 1,66 är bra. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback