Reklam

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

20 april 2016 at 03:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Pittsburgh gästar Madison Square Garden i match 3

Efter två spelade matcher har vardera lag vunnit varsitt möte. Första matchen vann Pittsburgh med övertygande 5-2 efter en sista period som bestod av hela fem mål. Andra matcher var det raka motsatsen, där vann Rangers med 4-2 och andraperioden var den mest målrika.

Henrik Lundqvist skadade ögat under den första matchen men kom tillbaka till andra och gjorde en rejäl skillnad. Han stod för 29 räddningar och gick av isen med en räddningsprocent på 93.5. Tuffare kväll hade Pittsburghs andremålvakt Jeff Zatkoff som släppte in fyra av 28 skott. Fleury som vanligtvis vaktar kassen för Pittsburgh lider fortfarande av sin hjärnskakning och om han ens kommer tillbaka till slutspelet är oklart.

Bättre spets mot bättre bredd

Rangers har förmodligen en av NHL:s absolut jämnaste trupper medans Pittsburgh har några av världens bästa spelare. Frågan är vilken typ av trupp som vinner flest matcher. Dessutom när det är korta mellanrum och lagen möts som mest sju gånger i följd. Om denna matchserien var bäst av tre tror jag Pittsburgh hade stått som vinnare 8 av 10 gånger. Men eftersom det är bäst av sju tror jag Rangers bredd blir för svår för Pittsburgh att matcha. Dessutom när de saknar sin förstamålvakt och Lundqvist storspelar.

Jämför man trupperna ser man hur mycket jämnare poängproduktionen är i Rangers jämfört med Pittsburgh. De bästa poängplockarna i Pittsburgh är Sidney Crosby och backen Kris Letang som tillsammans gjort hela 157 poäng. Poängbäst i Rangers är Mats Zuccarello och Derick Brassard som de tillsammans gjort 119 poäng.

Kollar man på tredje och fjärdekedjorna i båda lagen ser vi tydligt att för Rangers är detta spelare som lika gärna kan gå in och avgöra en match, samma bredd är inte Pittsburgh i närheten av. Det är vad jag tror kommer visa sig ju längre matchserien går.

Kvällens match och mitt tips

Matchen ikväll tror jag kommer bli jämnare rent målmässigt än vad de tidigare två blivit. En uddamålsseger känns inte helt omöjligt men jag tror ändå att det är Rangers som drar det längsta stråt ikväll. De visade senaste matchen att de helt klart har vad som krävs för att ta hem hela matchserien och tog en viktig seger på bortaplan dessutom. Med hög fart i sitt spel och hög press på Pittsburghs backar blir det tufft för gästerna. Lägg till att det är första slutspelsmatchen i ett slutsålt Madison Square Garden.

[bookmaker_bonus id=2]

Hos Unibet får vi 2.65 gånger pengarna på en Rangersvinst. Något som känns oerhört spelvärt och ett på tok för högt odds. Märkligt nog är oddset lägre på att Pittsburgh faktiskt vinner efter 60 minuters spel. Hemmafördel för New York och en trupp som befinner sig i god form. Dessutom en av världens bästa målvakt som vill bära sitt lag hela vägen över allt annat. Slutresultatet för denna matchen blir 3-2 till hemmalaget.
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback