Reklam

New York Rangers - Minnesota Wild: Under 5,5

Matchcenter
24 februari 2018 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
23 feb 2018 at 12:28 (Uppdaterad 24 feb 2018 at 10:24) 23/02
32
0
Chans (över-under): 45-55%
Spelvärde: 111,10%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-4
Unibet Spela nu hos Unibet
En ny helg på ingång med återigen massvis med intressant hockey. Natten mot lördag bjuder som vanligt på ett par matcher från NHL där bland annat Rangers inatt tar emot Minneosta. Båda lagen är back-to-back och jag räknar med en snål match.

Rangers förlorade gårdags nattens match med 3-1 borta mot Montreal. En match som hemmalaget vann rättvist och unge Alexandar Georgiev gjorde sin andra match i kassen för New York. Inatt är dem tillbaka hemma i Madison Square Garden och tar emot Minnesota. Igår skeppade man också iväg Michal Grabner till förmån för ett draftval, vilket kanske också är ett tydligt tecken på att man nu försöker starta om lite på nytt. Jag tror inte vi blir förvånade ifall fler spelare blir bortbytta under kommande veckor. I vilket fall så spelade man som sagt igår och det var en fartfylld match med många målchanser. Inatt spelar man igen och jag tror det blir ett lite lugnare tempo helt enkelt. Tillbaka i kassen lär också Henrik Lundqvist vara. Man möter som sagt Minnesota som haft ganska stora problem på resande, men man lyckas ändå ha med sig en seger i ryggen ifrån igår när man slog Devils borta med 2-4. Jag tror man har goda chanser att vinna igen, men oddset känns lågt och Rangers har ändå fördelen av hemmaplan vilket såklart är en nackdel för bortasvaga Minnesota. Därav anledningen varför jag väljer ett underspel istället. Jag vågar helt enkelt inte lita på att Minnesota gör jobbet. De spelade också igår som sagt och var ganska hårt tillbakapressade under långa stunder. Inatt spelar man igen och även här räknar jag med att tempot blir lite lägre. Minnesota är inget lag som direkt kör full fart framåt heller så det här känns helt klart okej med tanke på förutsättningarna.

Talar för spelet

  • Båda lagens förstamålvakter förväntas vara tillbaka i kassen, vilket såklart är ett plus för spelet. Även om Dubnyk inte varit så bra som han var förra säsongen så är han en väldigt bra målvakt i grunden.
  •  Lag som är back-to-back drar gärna ner på tempot en aning. Nu spelade tillochmed båda lagen tuffa matcher igår och jag tror inte det blir någon tempostark match som det normalt sett kanske skulle blivit.
  • Minnesota är inte speciellt effektiva på bortaplan. Jag tycker att man är rätta favoriter, men jag tror också att man inte tar några speciella risker vid en ledning.
  • I grunden är Minnesota ett starkt defensivt lag, även om det inte alltid sett ut så den här säsongen. Man har en stabil grund att stå på och en fin förmåga att stänga ner matcher.

Talar emot spelet

  • Rangers har väl i princip gett upp säsongen och ska bygga om laget från grunden. Motivationen för att täcka skott och göra grovjobbet framför egen kasse kanske inte är lika hög. Man tycker nog också att det är roligare att spela offensiv hockey än att backa hem.
  • Det är två lag som spelat ganska många målrika matcher den här säsongen. Man är lite svagare bakåt än man normalt sett varit de senaste säsongerna. Det är inget man kan prata bort.

Jag tror ändå på en match där Minnesota för det mesta kommer vilja dra ner på Rangers ganska snabba spel. Det borde resultera i en match som slutar under dagens lina med tanke på att båda spelade så sent som igår. Jag testar under 5.5 mål till oddset 2.02 hos Unibet. 

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Odds på film och politik

Kommentarer

Feedback