Reklam

Neil Robertson - Mark Selby: 2

19 mars 2019 at 14:00 - Snooker, Ranking Events
18 mar 2019 at 18:10 (Uppdaterad 20 mar 2019 at 00:08) 18/03
72
0
Chans (1-2): 40-60%
Spelvärde: 109,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 9-8
Unibet Spela nu hos Unibet
Snookertouren samlar den här veckan de åtta bästa spelarna på 1-årsrankingen. Världsettan Mark Selby, som sedan VM-decbaclet ifjol inte varit sig riktigt lik, får förtroendet mot australiensaren Neil Robertson – som här om dagen blev pappa igen.
Talar för spelet
  • Neil Robertson blev pappa i söndags kväll och frågan är hur förberedd han är för denna turnering
  • Kapacitetsmässigt är Mark Selby en klass bättre än australiensaren
  • VM närmar sig och under vårsäsongen brukar Mark Selby spela som allra bäst
  • Det långa formatet (först till 9 frames) passar Mark Selby bättre
Talar emot spelet
  • Mark Selby har en svag höst och vinter bakom sig
  • Neil Robertson gör en av sina bästa säsonger på flera år
  • Neil Robertson vann spelarnas senaste möte (bäst av 5 frames)

Snookertouren samlar den här veckan de åtta bästa spelarna på 1-årsrankingen. Världsettan Mark Selby, som sedan VM-decbaclet ifjol inte varit sig riktigt lik, får förtroendet mot australiensaren Neil Robertson – som här om dagen blev pappa igen.

Som sig bör när de bästa spelarna samlas för att göra upp i en inbjudningsturnering väntas det bli jämnt. Spelarna har mötts många gånger under sina 20 respektive 19 säsonger på touren. I inbördes möten leder Mark Selby med 18-11.

Neil Robertson har spelat otroligt bra under säsongen, och dessutom fått flera matcher och turneringar med sig. Mark Selby har hittills varit motsatsen. Spelet har, med hans mått mätt, bara varit helt okej, och matcherna har glidit honom ur händerna, något som är ovanligt världsettan. Det är många som undrar om han även i år har förmågan att som brukligt varva igång under våren, inför VM i april.

Hade den här matchen spelats förra säsongen skulle Mark Selby stått i 1,44-1,50 i odds. I den här matchen gör istället spelbolagen en helt jämn matchbedömning, men de vet att marknadens public bets kommer glida över till Mark Selbys favör, och därför landar oddsen något lägre på engelsmannen än 50/50.

Men vad spelbolagen och marknaden enligt mig har missat är att Neil Robertson blev pappa i söndags kväll. Och snooker är en koncentrations- och motivationssport där extremt små marginaler avgör spelarens prestationer. Det finns många exempel på spelare som inte kunnat hålla fokus i turneringar direkt efter att de fått tillökning (Mark Selby, Mark Allen, Kyren Wilson för att nämna tre topp 8-spelare).

Värdet i den här jämna matchen finns på Mark Selbys sida. Det långa formatet passar honom bättre än det passar Neil Robertson. Mark Selby ska vara större favorit än vad spelbolagen bedömer och oddsen visar.

Spelet är Mark Selby att vinna matchen till 1,83 hos Unibet.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback