Reklam

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning: 1

Matchcenter
24 januari 2018 at 02:00 - Hockey, USA - NHL
Bridgestone Arena
23 jan 2018 at 12:47 (Uppdaterad 24 jan 2018 at 08:25) 23/01
32
0

Chans (1-2): 56-44%
Spelvärde: 104,72%
Lägsta spelbara odds: 1,79
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-4
Betway Spela nu hos Betway
Inatt kliver vi tillbaka till NHL där vi synar ett av ligans bästa lag för tillfället. Tampa Bay spelade igår och har den senaste tiden förlorat en hel de vilket gjort att Vegas klivit om dem i totala tabellen. De vände den negativa trenden igår, men åker idag till Nashville för ytterligare en svår match. Frågan är om de orkar man en ”bragd” till eller om de helt enkelt nöjer sig med gårdagens två poäng.

Tampa har haft det ganska tungt senaste tiden. Man har genom säsongen varit genomgående bra och ledat ligan från start tills bara för ett par omgångar sedan då Vegas klev om dem. Igår tog dem första segern på ett tag och det var förmodligen ett steg i rätt riktning. Även om man kan tacka målvakten Andrej Vasilevsky för en helt makalös insats. Dessutom visade man prov på ett fenomenalt boxplay. Dock så kan man inte alltid lita på målvakten och det krävs nog mycket ifall de ska hålla emot ännu en natt. I gårdagens match mot Chicago fick man tillbringa mycket tid i egen zon och förmodligen tog det lite på krafterna, även om de flesta är ganska vana med att spela back-to-back. Nashville är ett lag som har börjat trampa igång efter en lite halvskakig inledning där man var väldigt ojämna. Man har gått som tåget senaste veckorna och är nu uppe i fem raka segrar. Trots att Filip Forsberg är skadad så producerar man framåt och med tanke på hur laget uppträder för tillfället så har jag svårt att se Tampa stå emot, även om de i grund och botten kanske är snäppet bättre än Nashville. Formen spelar stor roll och dessutom hemmafördelen är viktig här.

Talar för spelet

  • Formen. Nashville går som tåget och det är inte många lag som orkar med dem just nu. Tampa däremot har haft det tyngre på slutet och jag tror inte heller att gårdagens tunga vinst borta mot Chicago hjälper dem idag. Nog för att de fått ett lite bättre självförtroende, men formen är oroväckande dålig för Tampa.
  • Hemmaplan. Nashville har alltid varit grymt starka på hemmaplan och är det fortfarande som sagt. De har fans som får anses vara toppen i NHL och det blir som en extra spelare för dem. Resultatraden 16-4-2 säger en hel del om det. Man har alltså vunnit 73% av sina hemmamatcher den här säsongen.
  • Inbördes mellan lagen så möts de inte speciellt ofta, men Nashville har trots allt vunnit sex av de sju senaste matcherna mot Tampa och senast i början av januari där man vann med hela 6-1
  • Nashville saknar Forsberg, men har inte visat något spår av att sakna honom speciellt mycket. Däremot Tampa saknar sin Victor Hedman väldigt mycket och det är såklart ett blytungt avbräck då han drar det största lasset av backarna normalt sett.

Talar emot spelet

  • Tampa är ett lag som är bättre rakt igenom. Det finns mer klass i Tampa och man är ett lag som har bättre chans att vinna Stanley Cup. Formen spelar större roll i ett sånt här läge, men i längden bör Tampa vara starkare.
  • Jag tror att de kommer starta Vasilevsky i ännu en match. Han har varit kanske ligans bästa målvakt den här säsongen och har en stormatch i ryggen.

Jag tror hemmafördelen, formen och att Tampa är back-to-back gör att det blir lite för tungt för Stamkos och kompanie här. Nashville inklusive OT/SO testas hos betway till oddset 1.87.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback