Reklam

Mora - Växjö Lakers HC: 2

Matchcenter
20 oktober 2018 at 18:00 - Hockey, Sverige - SHL
20 okt 2018 at 13:51 (Uppdaterad 20 okt 2018 at 20:18) 20/10
48
0

SHL

Chans (1-X-2): 22-18-60%
Spelvärde: 106,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 8/10
Hit/Miss: 1-4
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Hockeylördag och det börjar snart osa kris i regerande mästarna Växjö. Uttåg i en tämligen enkel grupp i Champions Hockey League och i SHL trummar inte spelet något vidare. Islossning mot Mora?

Det skiljer ett poäng mellan nian Mora och elvan Växjö inför omgång tio i SHL. 
Växjö som var storfavoriter hos samtliga experter att vinna guld även den här säsongen har inte alls fått den start på serien som laget hoppades på. Med blygsamma elva mål framåt blir Mora ett bra motstånd att kunna trumma igång offensiven då dalmasarna släpper in ofantligt mycket mål.

Vad talar för Växjö:
► Växjö är bättre än vad tabellen visar. Med spetsspelare som Rahimi, Persson, Horak, Ortega, Kiskinen med flera är det en tidsfråga innan det lossnar. 
Växjö är klart ett av SHL's mest komponenta lag och en bidragande orsak till att spelet inte klaffat till fullo är att rulliansen på spelare inför säsongen var hög. Nu är det omgång tio och desto mer blir laget samspelt. 
► Mora's defensiv. Den är långt ifrån bra och laget har släppt in hela tjugoåtta mål på nio matcher. Ett snitt på 3,11 mål/match och Mora har släppt in andra flest mål i hela SHL. 
► Mora har fyra raka förluster mot Växjö. Förra säsongens fyra möten resulterade samtliga i klara vinster för smålänningarna. 5-2, 4-1, 4-2 och 7-2. Mora har varit ett par storlekar mindre än Växjö och det psykologiska övertaget finns hos gästerna. Plus att det ska passa ett bortalag som har gått otroligt tungt under inledningen av säsongen.
► Överpresterande Mora. Två raka straffsegrar över tilltänkta topplag. Först Färjestad med 4-3 och nu sist Skellefteå med 3-2. Segrarna har inte varit särskilt rättvisa och det är en tidsfråga innan flytet tar slut.

Vad talar emot:
► Det är inte helt självklart hos Växjö hur matcherna ska vinnas. Dom tilltänkta poänggörarna har inte kommit till skott och lagets effektivitet är väldigt svag. Med elva mål framåt på nio matcher har Växjö gjort allra minst mål av alla lag i SHL.
► Special teams. Växjö levererar inte powerplay  I spelet med fler spelare på banan är laget nia av fjorton och med 15% i utdelning är det långt ifrån förra säsongens effektivitet och spel i den spelformen.

Två raka förluster i SHL måste räcka för topptippade Växjö. Ett mål på dessa två matcher är alldeles för dåligt. Nu möter laget Mora som inte alls har defensiven eller spelidén att kunna stoppa ett hungrigt och revanschladdat Växjö. 
Sam Hallams mannar måste börja vinna och idag bryts förlustraden!

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback