Reklam

Mora - Linköping: 2

Matchcenter
28 februari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
27 feb 2018 at 19:39 (Uppdaterad 28 feb 2018 at 22:09) 27/02
58
0
Chans (1-X-2): 30-17-53%
Spelvärde: 117,13%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
SHL är i full fart efter OS-uppehåll och äntrar den fyrtionionde omgången när Mora möter Linköping.
Två lag som är i stora poängbehov men inte alls har formen för ett vinnande trend.
Vem är den största vinnaren och vilka är den stora förloraren?

Två lag vars poängskörd inte alls är bra. Båda lagen började med förluster direkt efter OS-uppehållet och nu är goda råd dyra.
Mora är väldigt nära ett negativt kval och Linköping håller på att spela bort sig från topp åtta platserna och inte ens lycka ta med sig en hemmaplansfördel i ett eventuellt Play In-spel.

Vad talar för:

► Mora har bara lyckats göra två mål på Linköping på lagens tre möten. Det har i övrigt blivit tre raka förluster. 0-1, 1-4 och 1-4 och Linköping har inte alls varit Mora's favoritmotstånd.
► Trender är till för att brytas. Fem raka förluster och endast en seger på sina sex sex sju senaste matcher.
Förlust senast mot Djurgården och en väldigt snöplig sådan. Förlust med 1-3 där det avgörande 1-2 målet kom med 1,03 kvar av matchen i powerplay. Spelet var annars tilltalande och den andra period Linköping genomgörde borde ha tenderat en ledning inför slutakten.
► Ett klart godkänt bortaspel. Tio vinster på tjugotre bortamatcher och seriens åttonde bästa bortalag. Ett Mora som inte alls är så bra hemma som laget borde vara för att rädda nytt kontakt. Blott tolfte bästa hemmalaget och endast en seger på sina tre senaste hemmamatcher.
► Gör mål på var femte powerplay-läge är Linköpings utfall. Special teams är en nyckelfaktor och östgötarnas är stekheta i boxplay med över 84% i pk.
Mora är totalt iskalla i just boxplay. Sämst i serien och endast 70% i PK. (penelty kill) Det håller inte mot ett lag som har så starka offensiva kvalitéer som Linköping.
► Alla OS spelare är nu tillbaka. G. Roe har återvänt får Sydkorea och Linköping har därmed sannolikt fullt manskap till matchen förutom F. Karlström och A. Björkman.

Vad talar emot:

► Desperation hos hemmalaget. Det är tre poäng upp till säker mark och att Mora ska ha det i egna händer om det ska bli kvalspel eller inte.
Hemmalaget kommer ge allt för att knipa minst poäng och kommer inte sälja sig lätt.
► Revanschlust. Mora har förlorat tre raka matcher mot Linköping och har en enorm revanschlust att ta första segern över östgötarna.
► Självförtroendet hos bortaspelarna. Fem raka förluster sätter sina spår och tar Mora ledningen kan det bli tunga huvuden hos bortaspelarna.

I grund och botten är Linköping bättre än sina motståndare. Laget har högre mål än att sluta utanför topp åtta. Tre poäng är ett måste och förlusttrenden måste brytas så laget och truppen kan hinna bygga upp en positiv chargång innan kommande slutspel.

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback