Reklam

Mora IK - IK Pantern

27 januari 2016 at 20:00 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl 19:00 i Smidjegrav Arena

Med bara 12 omgångar kvar ligger Mora på 56 poäng och Pantern på 55. Mora har fem poäng upp till åttondeplatsen som också ger en plats till förkvalet till kvalserien upp till SHL. Båda lagen har alltså chans att ta sig vidare till kvar istället för att säsongen tar slut.

Panterna förlorade lite överraskande hemma mot Sundsvall förra matchen. En match som man på förhand borde vunnit men efter några onödiga utvisningar som Sundsvall tog vara på lyckades hemmalaget aldrig riktigt komma tillbaka. Den starka insatsen av Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund var en stor bidragande faktor till segern.

Mora vann senast borta mot topplaget Karlskoga efter förlängning. Det var också en liten överraskning då Karlskoga är ett riktigt starkt hemmalag och Mora spelet väldigt ojämnt på bortais. Gamla trojanen Linus Johansson har haft en riktigt fin säsongen och stod för två av målen i den matchen.

Tankar kring kvällens match

Båda lagen spelar ett juniorlikt spel med hög fart och intensitet. Det är riktigt underhållande att se hungriga spelare som kämpar för att ta sig vidare i sin karriär. Både Mora och Pantern är två lag som har fullt av unga talanger som gör allt för att visa upp sig. Matchen ikväll kommer förmodligen att styras av Mora och Panterns gameplan kommer vara vassa snabba kontringar. De har även visat sig spela väldigt fysiskt och med hög forecheck vilket många lag har svårt att spela mot.

Mora spelar ett lite mer strukturerat spel och med sina spelskickliga backar kommer det bli svårt för Panterna att få dom fastcheckade. Det farliga med hög forecheck är att går passningen förbi 1-2 spelare har Mora helt plötsligt ett numerärt överläge.

Matchodds 1X2
Mora, 1.82
Oavgjort, 4.05
Pantern, 3.60

Mitt tips: Vinst Mora

Jag tror det kommer bli en relativt komfortabel seger för dala-gänget. De är det bättre laget och befinner sig just nu i en bättre form än vad Pantern gör. De visade frustration senaste matchen mot Sundsvall och tog en mängd dumma utvisningar vilket resulterade i en förlust. Att komma tillbaka mot ett lag som Mora på bortaplan är tufft och jag tror det blir en för jobbig uppgift att klara av.
  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback