Reklam

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins: Montreal Ö2.5 mål

Matchcenter
16 mars 2018 at 00:30 - Hockey, USA - NHL
15 mar 2018 at 16:44 (Uppdaterad 16 mar 2018 at 09:44) 15/03
25
0
Chans: 58%
Spelvärde: 104,98%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-5
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Torsdagsnätterna brukar bjuda på en del NHL-matcher och så är det även inatt. Montreal slog lite överraskande Dallas hemma senast och jag tror man har god chans idag igen, trots att man inte har speciellt mycket att spela för.

För två dagar sedan så spelade vi emot Montreal när de slog Dallas på hemmaplan med 4-2. En match som man kanske inte förde, men man kontrade bra, var effektiva och vann faktiskt fullt rättvist trots att man förlorade skotten ganska stort. Jag tror återigen att man har god chans, men vågar mig inte riktigt på att de ska vinna idag. De möter trots allt Pittsburgh som i sina bästa dagar är ett av ligans klart bästa lag offensivt sett. Därför känns det mer sunt att välja överspelet på antal lagmål för Montreal istället. Jag tror att man kommer behöva göra minst tre mål för att vinna matchen idag och med tanke på förutsättningarna så tycker jag vi ändå har goda möjligheter till detta. Pittsburgh är som bekant otroligt starka offensivt, men de senaste matcherna tycker jag ändå att det studsat lite emot dem. Man har skapat bra lägen, men inte riktigt fått in pucken i nät. Jag tror som sagt att man får det svårt ikväll för Montreal i Bell Centre är absolut ingen lätt uppgift, oavsett om de har något att spela för eller inte. Där är hemmalaget offensiva och med tanke på hur Pens matcher sett ut stora delar under säsongen så bör man ändå ha god chans tycker jag, även om det inte räcker hela vägen till en seger.

Talar för spelet

  • Montreal är klart starka på hemmais där man har raden 17-10-8. Jämför det med på resande fot så har man 9-22-4 vilket är en väsentlig skillnad. Dessutom är Pittsburgh också klart svagare på bortaplan.
  • Hemmalaget har fått vila en extra dag jämfört med Pittsburgh som spelade så sent som igår borta mot Rangers. Det är alltid tuffare med back-to-back matcher och i Bell Centre är det alltid tufft.
  • Pens försvarsspel imponerar väl inte direkt. Man gör det delvis väldigt bra, men det beror allt som oftast på att man har så pass bra offensiv. Alltför ofta släpper man in lite för många mål och det måste man förbättra om man ska ha någon chans i slutspelet.
  • Montreal saknar ett par viktiga kuggar utan tvekan, men i det här läget tror jag bara det stärker laget. Man har inget att spela för och då är det klart det är bättre att ha unga lirare som vill visa upp sig och det gör man bäst genom att vara offensiv.

Talar emot spelet

  • Pittsburgh är ett klart bättre och stabilare lag i grunden än Montreal och har man rätt inställning så tillbringar man så mycket tid i anfallszon att hemmalaget kanske inte orkar anfalla med samma kraft.
  • Back-to-back brukar oftast inte vara positivt, men med tanke på hur det sett ut på senaste tiden för Pens så kanske man väljer att dra ner på tempot en aning och då finns risken för en lowscoring-game helt klart.

Jag tycker oddsen är lockande på Habs, men vågar inte med tanke på Pittsburgh grundkapacitet. Därför tycker jag över 2.5 mål för Montreal inklusive övertid/straffar känns mer passande då det kan sitta vare sig dem vinner eller förlorar. Oddset finns på Nordicbet och betalar 1.81.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback