Reklam

Montreal Canadiens - Boston Bruins: 1

Matchcenter
14 januari 2018 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
12 jan 2018 at 23:05 (Uppdaterad 14 jan 2018 at 09:48) 12/01
55
0
Chans (1-2): 48-52%
Spelvärde: 105,60%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-4 SO
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Natten mot söndag bjuds det på en drös av matcher från NHL. En av dem är rivalmötet mellan Montreal och Boston där jag tycker vi fått aningen för höga odds på hemmalaget. Montreal är bra i medgång och med två raka vinster i ryggen har man god chans igen till ett fint odds.

Montreal är ett spöklag för mig och det har jag nämnt ett par gånger tidigare. Jag vet inte varför jag känner så, men det är nog för att jag helt enkelt inte gillar dem som lag. Den här säsongen har varit väldigt upp och ner. Man har haft långa streakar med såväl förluster som vinster. Det har varit skadade spelare hit och dit. Carey Price har haft skadeproblem och aldrig fått något riktigt flow i det. Nu har han dock fått ett par matcher och det har gett resultat och också givit laget ett par vinster. Två raka mot Tampa respektive Vancouver där just Price varit en stor bidragande orsak. Man möter nu ett Boston som enligt mig gått klart över förväntan och är tuffa att möta. Starka över hela banan, spelar disciplinerat och offensivt riktigt duktiga. Med tanke på att jag tycker att laget inte är överdrivet bra på pappret så är det lite av en bedrift och det känns som att man i ett kommande slutspel kommer få det tufft. Det kommer även Montreal få såklart. Däremot här idag så tycker jag vi borde ha goda möjligheter till en hemmavinst. Habs är bra hemma och bärs fram av publiken och speciellt i såna här matcher som mot Boston. Man trivs mot dem inbördes och med tanke på att Price är i bra form så kommer man ha bra chans även denna natt. De kommer sälja sig dyrt och det är då man är som bäst.

Talar för spelet

  • Montreal är ett riktigt med- och motgångslag. Det känns väldigt mycket som man lever på sin energi eller inte alls. Det var så förra säsongen och har även varit så iår. Ena stunden förlorar man fem raka och sedan vinner man fem raka. Nu har man två raka segrar där man spelat bra och om mönstret upprepar sig så har man god chans igen.
  • Det är två hemmabetonade lag. Båda lagen är klart bättre på sina hemmarinkar än vad man är på resande fot och det är såklart fullkomligt normalt. Boston har varit bra borta, men Montreal har tagit det mesta av sina poäng på hemmaplan och när man har fördelen av den så tycker jag inte man ska vara så stora underdogs.
  • Carey Price är kanske världens bästa målvakt när han är som bäst. Nu verkar han ha hittat formen efter skadan och då är han svår att få hål på. Dessutom trivs Price bra mot Boston.

Talar emot spelet

  • Boston har gått klart bättre och har visat upp ett stabilt spel. Bra offensivt, stabila bakåt och en bra målvakt. I grunden är man ett bättre lag.
  • Montreal släpper till väldigt mycket skott emot sig och mycket hänger på att Price vaknat på rätt sida. Har han inte det så får man det tufft.

Jag tycker såklart att Boston ska vara favoriter med tanke på hur bra dem spelat den här säsongen, men i en match kan Montreal verkligen utmana. Man är bra hemma, har bra form och oddset är lockande. Boston är knappa favoriter, men några punkter för högt på Montreal har det allt blivit. Jag testar Montreal inklusive OT/SO.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback