Reklam

Molde - Elfsborg: 1 - Speltips & Rekar

Matchcenter
21 juli 2022 at 18:00 - Fotboll, Europa - Europa Conference League
Aker Stadion
17 jul 2022 at 20:08 (Uppdaterad 21 jul 2022 at 19:54) 17/07
33
0

Europa Conference League

Chans (1-X-2): 60-25-15%
Spelvärde: 114,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 4-1
Interwetten Till Interwetten

Nordiskt derby i Europa Conference League när Molde möter Elfsborg. Jag tror att de norska serieledarna blir för tunga på Aker Stadion och har plockat raka ettan.

Vi hade väl knappt spelat 20 minuter på Tele2 Arena och det hade kunnat varit 5 mål mellan Hammarby och Elfsborg. Det brändes frilägen och mål dömdes bort. Hursom så visade inte gästerna någon som helst respekt och öste på i första halvlek. Resultat: 2-0 Bajen.

I andra halvlek fick vi se en kontrollerad historia av hemmalaget som visade otrolig stabilitet och även gjorde 3-0. Tunga ben och huvuden hos Elfsborg såklart efter att släppt in sena målet i första. 

Nu ska man alltså besöka kanske Norges bästa lag för dagen och då kommer minst samma attityd som i första halvleken mot Bajen krävas hela matchen för att orka hänga med. När Molde spelar hemma på Aker Stadion så skapas det lägen. 6 mål och 19 skott på mål i de senaste hemmamatcherna mot Tromsö och Jerv är ett kvitto på det. Just nu är man laget i serien som gjort flest mål på hemmaplan (20 st på 9 matcher). Men man har även släppt in 10 mål vilket ändå är förvånande för ett lag som toppar Eliteserien.

Elfsborg har i sin tur spelat 7 tävlingsmatcher på bortaplan så här långt den här säsongen och endast hållit nollan en gång. Det var mot ett katastrofalt uselt Degerfors.

Sitter och kollar Molde just i detta nu faktiskt mot Haugesund och trots att hemmalaget inte gör sin bästa insats så är det ändå en otrolig klasskillnad. Fofana i anfallet är ständigt giftigt och en som Elfsborg måste hålla stenhård koll på. Vi såg Elfsborgs andra halvlek mot Bajen hur de ej orkade stå upp riktigt och köra på, tror det kan bli liknande scenario i den här matchen där norrbaggarna kommer mala ner boråsarna ju längre matchen går.

Molde får nog ändå anses som jämnbra med Hammarby, om inte något bättre? Svår jämförelse men oddsen som erbjuds runt 1,80-1,90 måste vara godkänt och jag synar. Bara plocka där ni får högst och kan spela.

  • Höga odds
  • Smidig hemsida

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback