advert

MoDo - Västerviks IK: 1

Matchcenter
18 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
17 dec 2017 at 20:08 (Uppdaterad 20 dec 2017 at 11:20) 17/12
82
0

Chans (1-X-2): 60-10-30%
Spelvärde: 112,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 8/10
Hit/Miss: 2-3
10Bet Spela nu hos 10Bet
Modo går fram som en maskin och tuggar igenom allt motstånd för tillfället. Fyra raka segrar och en imponerande seger senast på bortaplan över topplaget Oskarshamn.
Nu väntas bottenlaget Västervik. Ett lag i smärre kris och ett rejält haveri i defensiven. Lägg därtill att Modo trivs ruggigt bra mot smålänningarna den här säsongen. Hemmaplan och form avgör denna batalj!

Vad talar för:
► 
Modo's form. Den skojar man inte bort. Fyra raka segrar och fyra raka trepoängare. Och inte mot vilka lag som helst. Oskarshamn borta 3-1, AIK hemma 4-1, Tingsryd borta 3-1 och Vita Hästen hemma 4-2. 
Västervik är annars i gungning. Två raka förluster och HELA åtta insläppta mål mot formsvaga Troja/Ljungby på HEMMAPLAN senast. 
​► Målet för säsongen. Modo har ambitionen att nå SHL och truppen finns där för att vara med och försöka på allvar. Västervik däremot är ett lag i ekonomisk kris och har tappat mycket av nyckelspelet från föregående säsong. Ett lag som går för avancemang mot ett lag som målsätter att undvika degradering.
​► Defensiven från hemmalaget. Det är riktigt stark och Modo är det lag som släppt in minst mål av samtliga under säsongen. Laget är väldigt strukturerat och drar dessutom på sig väldigt lite utvisningar.
​► Modo's powerplay. Det är sylvasst och med E. Molin i spetsen ringer det i snitt i var fjärde powerplay lite drygt. Näst bäst i serien i den spelformen och gjorde ett mål senast mot Oskarshamn i spel fem mot fyra.
​► Hemmaspel mot bortaspel. Modo är seriens sjunde bästa hemmalag med tjugotre poäng och lagets form på hemmaplan är god med tre raka vinster. 
Västervik är åt andra sidan. Katastrof på bortais och med ynka sex poäng på resande fot är laget överlägset sämst i serien. 
​► Inbördes möten. Två möten under säsongen och Modo har rejäl plusstatistik. 7-1 i målskillnad efter 3-1 och 4-0 och två segrar av två möjliga och sex inspelade poäng. 

Vad talar emot:
​► 
Revanschlust hos bortalaget. Med tretton insläppta mål på två matcher kommer fokus ligga på att höja sitt försvarsspel och visa klubbhjärta. Något som kan slå hårt mot ett lag som har en lång segersvit. 
​► Hemmalagets skadelista. Sist saknades tunga spelare som; E. Hanses, M. Röymark, M. Höggström och H. Björklund. Det är oklart om någon spelare är åter inför denna fight. 

Med ett hemmalag i god målform, stark defensiv med en glödhet målvakt i form av I. Wallin, en poängkung E. Molin och ett lag i gott mod ska Västervik besegras. Västervik är ett av seriens svagaste lag och spelet som visades upp i derbyt mot Troja/Ljungby var allt annat än godkänt.
Jag ser Modo som en rejäl aning underskattat av oddssättarna och går in tungt på hemmasegern.

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt

Kommentarer

Feedback