advert

Milan - Napoli

21 januari 2017 at 21:45 - Fotboll, Italien - Serie A
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Milan ligger i nuläget 4 poäng bakom Napoli i kampen om sista platsen till Champions League så här kommer man gå för seger. Napoli i sin tur måste vinna för att hänga på i racet om ligaguldet. Båda lagen har en fin offensiv men samtidigt saknar båda viktiga mittbackar. Tror på mål i denna match.

Milan kommer från två målrika matcher mot Torino i bagaget, först hemma i cupen där man vann med 2-1, för att sedan spela 2-2 borta mot Torino, där hemmalaget dessutom missade en straff plus flera fina omställningslägen. Med det sagt så brukar man se vissa brister i Milan när man möter offensivt starka lag så som Torino är och så som Napoli absolut är. Samtidigt får man absolut inte förlora den här matchen för då känns det som att Champions League är borta för denna säsong då det kommer skilja för många poäng till ett lag som inte kommer tappa så mycket poäng. Så räkna med ett Milan som går för tre poäng i denna match vilket lär göra detta till en underhållande match
Man gör det med sin bäste mittback Romagnoli avstängd, såklart ett riktigt tungt avbräck. Dessutom har man mittfältstalangen Locatelli avstängd också. På skadefronten saknas mittfältaren Montolivo och backen De Sciglio. Men offensivt så ser det bra ut med en Bonaventura i bra form, en Suso som varit bra hela hösten och en Bacca som sällan går mållös.

Napoli har massor av målrika matcher bakom sig, senast slog man Pescara med 3-1, dessförinnan vann man mot Spezia i cupen med 3-1 och mot Sampdoria vann man med 2-1. Det är årets matcher, man avslutade ju dessutom 2016 ruskigt formstarkt och öste in mål då. Vi har alltså ett Napoli i bra form som jagar Juventus högst upp så en seger behöver man här precis som Milan. Så det lär bli en öppen match då båda lagen inte lär lämna något åt slumpen, det passar ju Napolis offensiv som handen i handsken skulle jag säga.

Men även i Napoli har vi ett tungt avbräck på mittbacksplatsen då Koulibaly är och spelar de Afrikanska mästerskapen. Sen har mittbacken Albiol haft problem med influensa i veckan och mittbacken Tonelli haft lite skavanker. Nu tror jag i och för sig att båda startar men inte i någon toppform fysiskt sett. I övrigt saknar man ordinarie vänsterback Ghoulam som är i de Afrikanska mästerskapen, samt mittbacken Chiriches som är skadad. offensivt saknas Milik men också gjort ett bra tag. Men där har man fått in Pavoletti från Genoa som känns som en vettig ersättare just nu.

Vi har alltså två lag som har fin offensiv men en sämre defensiv, samt två lag som inte är nöjda med 1 varsin poäng här. Utan det är två lag som lär gå för 3 poäng och jag tror vi får se en öppen match här. Så Över 2.5 mål spelas till 1.73 hos Folkeautomaten. Vi smäller på med en lite högre insats. Avanti!
  • Massivt spelutbud
  • Tilltalande design
  • Bra odds

Kommentarer

Feedback