Reklam

Mark Williams - Sijun Yuan: 2

29 januari 2020 at 14:00 - Snooker, Ranking Events
28 jan 2020 at 21:38 (Uppdaterad 30 jan 2020 at 09:58) 28/01
20
+2
Chans (1-2): 60-40%
Spelvärde: 120,00%
Lägsta spelbara odds: 2,50
Units: 5/10
Hit/Miss:
Bet365 Spela nu hos Bet365
Det är ett långskott att knö in, men Yuan Sijun kan verkligen vara en av turneringens slutsegrare den här veckan. Han har hamnat på den "svaga" fjärdedelen av lottningen och möter Mark Williams som huvudseedad. Vinstchansen är klart rimlig.

Snookertouren rullar vidare. Efter ett skrällfyllt Masters sopade Neil Robertson rent förra veckan i Österrike, där han krönte veckan med att slå Zhou Yuelong med 9-0 (!) i finalen.

Robertson är, tillsammans med Judd Trump, de stora favoriterna den här veckan när proffsen spelar i Tyskland.

Mark Williams är inte vad han brukade vara

Han var regerande världsmästare inför VM i fjol, men sedan titeln 2018 har Mark Williams inte alls kommit upp i standard igen. Den här säsongen är rent av anskrämlig och han verkar ha svårt att tända till. Kanske blir det bättre framåt våren då det drar ihop sig till VM igen.

Williams möter här unge kinesen Yuan Sijun, en spelare med riktigt höga toppar och relativt hög lägstanivå. Han är rankad 45:a i världen nu och har en helt okej säsong. Sijun attackerar på det mesta och Williams kommer försöka föra spelet till defensivdueller, där walesaren är ett par nivåer starkare.

Problemet för alla motståndare mot Sijun är att om kinesen har en bra dag är han i det närmaste ostoppbar. Han pressade O'Sullivan tidigare under säsongen och spelade riktigt bra här i kvalet, där han slog Chen Feilong samt förra veckans finalist Zhou Yuelong.

2-1 i inbördes möten

Yuan Sijun har vunnit de två senaste mötena spelarna emellan. Det har varit två jämna matcher, men som alltså slutat med skrällseger. Jag tror förutsättningarna för ytterligare en här är riktigt goda.

Mark Williams har en svag säsong och inte vunnit många matcher alls som varit längre än bäst av 5 frames. Här spelas det bäst av 9, vilket är betydligt längre.

Spelet är Yuan Sijun att vinna matchen. Den försiktige väljer +1,5 frame i handikapp (vinst även vid matchförlust 4-5).

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback