Reklam

Mark King - Jimmy Robertson: 1

6 oktober 2018 at 19:00 - Snooker, Ranking Events
6 okt 2018 at 12:21 (Uppdaterad 13 mar 2019 at 14:31) 06/10
20
0
Chans (1-2): 67-33%
Spelvärde: 115,91%
Lägsta spelbara odds: 1,49
Units: 8/10
Hit/Miss:
Betfair Sportsbook Spela nu hos Betfair Sportsbook

Det är dags för semifinaler i belgiska Lommel och årets upplaga av European Masters sticker verkligen ut som ett dominospel av favoritfall. Alla de bäst rankade spelarna i världen försvann tidigt och kvar finns fyra riktiga snookerarbetare. Och i den andra semifinalen hittar vi vårt spel.

Mark King har haft den svåraste vägen till semifinalen av alla, och han har också varit den spelare som tappat minst antal frames. Han slog förra veckans succékines Zhao Xintong med 4-1 innan han följde upp med att nolla ex-världsmästaren Stuart Bingham. Ricky Walden och Ryan Day, som för övrigt slog ut världsettan Mark Selby den här veckan, städades av med komfortabla 4-1-segrar. Tre tappade frames i fyra matcher där alla spelare varit klara favoriter. Det är inte illa.

Jimmy Robertson - ej att förväxla med australiensaren Neil Robrtson - har sexton säsonger mindre erfarenhet på touren och aldrig tidigare nått en rankingsemifinal. Till skillnad från Kings storsegrar har Robertson snarare knackat sig fram på bordet. Samtliga tre första rundor i turneringen vann han i avgörande fram (4-3) OCH med endast svart kvar att spela om. Zhang Yong, Zhou Yuelong och Anthony McGill stod för moståndet. I kvartsfinalen besegrades Mark Allen i en match som inte lämnade oss tittare mycket till minnen.

Spelarna har tre inbördes matcher där Mark King segrat i två av dem. Dock ska sägas att dessa två varit så kallade shoot-out-matcher, där spelarna möts i matcher bäst av ett (1) frame , och där spelet sker på tid (stötklocka).

King har spelat bäst i turneringen hittills och jag är förvånad över att han inte ses som större favorit av spelbolagen här mot Robertson. Matchformatet ändras nu till bäst av 11 frames (tidigare i veckan bäst av 7), vilket normalt sett gynnar mer erfarna spelare.

Spelet är Mark King att vinna matchen.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino

Kommentarer

Feedback