Reklam

Mariestad - Tranås: Under 5,5 Mål

24 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
24 okt 2018 at 15:41 (Uppdaterad 24 okt 2018 at 22:13) 24/10
36
0
Chans (över-under): 48-52%
Spelvärde: 110,24%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-2
Betsafe Spela nu hos Betsafe
I den västra serien ikväll har vi ett toppmöte mellan Mariestad och Tranås. Det är två lag som parkerar uppe ovanför strecket och matchen ikväll är förstås viktig. Jag tror på en jämn och hård kamp som kommer resultera i en tight matchbild.

Mariestad ligger på plats tre i tabellen, fem poäng bakom tvåan Tranås. Ikväll behöver man en vinst ifall man vill haka på de två topplagen och jag tror man har ganska god chans. För första gången på hela säsongen har man en full trupp att tillgå och känslan är väl att när Mariestad väl kommer igång så kommer dem bli farliga framemot vårkanten igen. Tranås kommer från en storseger hemma mot Forshaga. Man vann matchen fullt rättvist, även om siffrorna kanske blev lite i överkant tillslut. Dagens match kommer bli en tight match. Det är jag rätt säker på. Toppmöten har en tendens att bli lite mer tight där lagen är lite rädda för att göra misstag. Ser man till Tranås 10-3 match senast så känns ju underspelet rätt kallt, men idag är det helt andra förutsättningar.

Talar för spelet

  • Lagen ligger högt upp i serien för att man är duktiga, framförallt defensivt. Man har backar som klarar av att hålla puck och lugna ner det i svåra situationer.
  • Målvakterna. Tobias Sandberg har varit fullkomligt lysande den här säsongen i Mariestads mål och räddat dem flertalet gånger. Tranås Fredrik Bergvik är en av hela seriens bästa målvakter och tror han får chansen i allsvenskan redan den här säsongen.
  • Historiken. De möts inte superofta, men samtidigt ska man ändå komma ihåg att det blivit en viss rivalitet lagen emellan med tanke på att de är två topplag. De senaste fem mötena har slutat under sex mål.

Talar emot spelet

  • Hockeyettan generellt levererar väl lite mer mål än kanske de två ligorna över.
  • Pratade lite om defensiven, förut, men ska inte glömma att det är två lag med fin spetskompetens offensivt där många av dessa kan avgöra matcher på egen hand.

Lite orolig för att det precis kommer att passera dagens lina, men att det talar för en tight matchbild tycker jag är givet. Mitt spel därför blir under 5.5 mål till oddset 2.12 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 kr i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback