Reklam

Mariestad - Skövde: 1

4 mars 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
4 mar 2018 at 11:48 (Uppdaterad 4 mar 2018 at 18:14) 04/03
79
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 61-18-21%
Spelvärde: 103,70%
Lägsta spelbara odds: 1,64
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-2
Unibet Spela nu hos Unibet
Söndagen kommer att bjuda på ett av de mest häftiga hockeyderbyna på många år i hockeyettan. Skövde tvingade igår Mariestad till en avgörande match idag klockan 16. För mig är det inget snack om vilket lag som är mest värd att gå vidare.

Gårdagens match mellan Mariestad och Skövde vanns faktiskt ganska oväntat av bortalaget med 1-3 efter att Henrik Thegel avgjort i med ett mål i tom kasse. Igår var Mariestad lågt nedtryckta till 1.45 och det kanske också egentligen med all rätt. Tittar man på hur säsongen varit för de båda lagen så är det inget snack om vilket lag som välförtjänt får kalla sig storebror här. Däremot om man tittar på matchen igår så var det jämnt och det kunde väl gått hursomhelst egentligen och ingen hade tyckt det varit konstigt om det var Mariestad som tagit hem det. Det är små marginaler som avgör och känslan är väl att marginalerna inte kan vara på Skövdes sida idag också med tanke på hur matcherna sett tidigare under säsongen inbördes mellan dessa lag. Det skiljde en hel del mellan dem i grundserien och även i allettan. Framförallt också kanske det spelmässiga. Jämför man oddset idag med igår så har det hoppat upp en hel del, med all rätt också. Däremot så är det nu spelbart och jag kanske mer går på magkänslan här än värdet. En avgörande playoffmatch blir i regel tight, men jag tror helt enkelt att Mariestad är för bra för att åka ut idag.

Talar för spelet

  • På hemmaplan har Mariestad varit en maktfaktor den här säsongen och klart bättre där än på resande fot. Dessutom är Skövde ett sämre lag på bortaplan än vad man är hemma.
  • Spetskompetensen i Mariestad har inte lyst så mycket på slutet som den gjorde i början, men när det väl gäller så är det dags för bland annat Eddie Davidsson och Douglas Lögdal att kliva fram och visa hur bra man är.
  • Förutom gårdagens match så har det varit klasskillnad mellan dessa lag den här säsongen. Mariestad hade fem raka segrar mot Skövde och det är också segrar som varit helt odiskutabla.

Talar emot spelet

  • Det mentala övertaget. Skövde vann igår och har helt plötsligt kastat på Mariestad en enorm press. Jag tror inte det var många som trodde att Skövde skulle ha en chans, men nu står man där i en avgörande match och för Mariestad skulle det vara katastrof att åka ut i första playoffrundan, speciellt när motståndet heter Skövde.
  • Mariestad kommer till spel med en lite tunnare trupp idag. Erik Olsson, William Pethrus och Oskar Olsson klev alla av igår med skador. Det är klart det påverkar lite.

Jag tycker inte det här ska gå igen för Skövde. Man har visserligen ett litet mentalt övertag på Mariestad efter segern igår och man kanske kan utnyttja det. Däremot så tycker jag ändå att fem raka storsegrar för Mariestad innan det visar lite skillnaden mellan dessa lagen. Jag tycker oddset är okej och jag tror Mariestad sätter ner foten för Skövdes säsong. Jag testar Mariestad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.70 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback