Reklam

Mariestad - Piteå: 2

7 januari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
7 jan 2018 at 11:06 (Uppdaterad 7 jan 2018 at 18:32) 07/01
85
0

Allettan Norra

Chans (1-2): 46-54%
Spelvärde: 111,24%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-4
Unibet Spela nu hos Unibet
Det är dags för match i den norra allettan där Piteå reser från Skövde till Mariestad för en riktig toppmatch. Hemmalaget har startat med fyra raka trepoängare och har seglat upp som en favorit att vinna serien. Piteå är fortfarande min favorit till att ta hem det, men då gäller det att man tar revansch från gårdagen.

Mariestad har öppnat med fyra rakar segrar. Två mot Skövde, en mot Lindlöven hemma och senast igår hemma mot Örnsköldsvik. Vinsten igår med 6-5 var såklart stark, även om man inte imponerade på något vis. Defensivt sett i matchen så var det två lag som tog saken alldeles för lätt. Mariestad var inte på topp och så inte heller Örnsköldsvik. Däremot ska det sägas att Örnsköldsvik var minst lika bra som Bois igår och att då Mariestad idag ska möta Piteå blir absolut inte lättare. Hemmalaget är bra, men kan man verkligen starta med fem raka segrar? Det kan man säkert, men känslan är ändå att vinststreaken bryts idag. Enligt mig är Piteå seriens mest kompletta lag och deras förlust igår mot Skövde var slarvig. Man fick en tidig 0-2 ledning och då borde det vara tack och god natt för Skövde med tanke på hur bra man normalt sett är defensivt och stänga matcher, men lite underskattning och slarv gjorde att Skövde sent kunde kvittera och sedan vinna på straffar. Piteå var bättre rakt igenom spelmässigt. Långa anfall, farligare avslut och det syntes att man är ett väldigt bra lag. Idag möter man Mariestad och man måste vinna. Eller ja, det vore väldigt bra om man vann för enligt mig är man minst lika bra som Mariestad, om inte än bättre. Om Piteå spelar som dem normalt ska så kommer Mariestad att få det jobbigt idag och man kommer behöva höja sig rejält defensivt. Piteås styrka ligger i deras defensiv och kan också stoltsera med ett otroligt spetsigt och vasst powerplay. Jag tror att oddsen hade varit annorlunda om Piteå hade vunnit igår till exempel.

Talar för spelet

  • Det är två bra lag som möts, men Piteå är seriens mest kompletta lag och min vinnare av den här serien fortfarande. Defensivt starkast, har ett grymt powerplay och man har spetskompetens.
  • Revanschlusten. Jag har svårt att se Piteå som är så defensivt starka göra två dåliga matcher i rad. Man släpper inte till många mål och målchanser och framåt är man alltid tunga att möta.
  • Mariestad hade en riktig plattmatch defensivt igår mot Örnsköldsvik och lär inte vara lika dåliga idag. Samtidigt ska man komma ihåg att Piteå är klart tyngre än Örnsköldsvik och man lär få behöva höja sig avsevärt ifall man ska ha någon chans idag.
  • Ser det nästan som positivt att en sådan som Joakim Högberg bara gjort ett mål och en assist på tre matcher. Han är en av seriens bästa spelare och det lär inte dröja innan det lossnar helt för honom.

Talar emot spelet

  • Mariestads offensiv har gjort 21 mål på fyra matcher hittills och det är man överlägset bäst på. Idag kommer man få ett bevis på om man är så bra som många säger för Piteå kanske är hockeyettans bästa lag defensivt.
  • Piteås powerplay är grymt även om det inte klickat fullt ut ännu i denna serie. Mariestad däremot har gjort mål på var tredje powerplay så det gäller att hålla sig borta från utvisningsbåset idag också.

Det är en toppmatch där den nuvarande serieettan möter det bästa laget och ska bevisa att man fortfarande ska vara längst upp. Jag tror dock Piteå revanscherar sig från igår och man kommer sälja sig dyrt. Över dubbla degen på Piteå är klart spelvärt och testar dem inklusive övertid/straffar.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback