Reklam

Marcel Granollers Pujol/Horacio Zeballos - Ivan Dodig/Filip Polasek: 1

Matchcenter
14 november 2021 at 18:40 - Tennis, ATP
Centre Court
14 nov 2021 at 08:59 (Uppdaterad 14 nov 2021 at 20:47) 14/11
43
+1
Chans (1-2): 61-39%
Spelvärde: 107,36%
Lägsta spelbara odds: 1,64
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-1
Bethard Spela nu hos Bethard
Det är alltid väldigt jämnt i dubbeln i slutspelet och den här upplagan är inget undantag. Börjar man med en förlust ser det väldigt bökigt ut.

Två av paren bakom den absoluta toppen det här. Granollers/Zeballos avslutade den ordinarie säsongen rankade fyra. Dodig/Polasek slutade sexa. Granollers/Zeballos drygt 1000 poäng före, men då ska man veta att Dodig/Polasek bara spelade drygt halva säsongen tillsammans.

Otroligt nog faktiskt, Polasek är förutom att han deltar i slutspelet även första reserv. Han och Peers, som han spelade med under säsongens andra halva, slutade året på nionde plats på rankingen. Jag tror inte han hade fått välja i alla fall, även om de slutat åtta. Man måste nog ta platsen med den partner man är högst rankad med men ändå, otroligt bra gjort får man säga. Hade han då varit etta i världen om han räknat in alla sina poäng med båda sina partners, Polasek? Inte ens nära faktiskt. Men på tredje plats hade han landat. 

Varför spelas då den här?

Två orsaker. Den första, det finns en anledning till att Polasek dumpade Dodig för några månader sen. De hade kört fast fullkomligt och spelade riktigt dåligt sista tiden tillsammans. De har inte spelat tillsammans på månader, de vet att de inte ska spela tillsammans efter den här turneringen. Det är inga bra förutsättningar alls.

Det finns också en anledning till att det gick dåligt för dem. Dodig har fått det tuffare och tuffare på sistone och jag ser honom inte som någon toppspelare just nu.

Granollers/Zeballos, som brukar spela bra i slutspelet, är rättmätiga favoriter här. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback