advert

Manchester United - Manchester City

26 oktober 2016 at 23:00 - Fotboll, England - League Cup
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Hett Manchesterderby i ligacupens 4:e omgång. Mycket står på spel när Mourinhos Manchester United tar emot Guardiolas Manchester City, vilket lag avancerar till kvartsfinal?

Antagonisterna José Mourinho och Pep Guardiola ställs återigen mot varandra i en mycket viktigt match. Förra mötet lagen emellan var i ligan den 10/9 då City vann med 2-1. United åkte på en riktig kalldusch i helgen då Chelsea vann med 4-0 och laget placerar sig först på en 7:e plats i ligan. Lagets stora nyförvärv inför säsongen, Zlatan och Pogba har mycket att bevisa. Zlatan har gått mållös i 5 raka Premier League matcher och är nu helt plötsligt ifrågasatt. Pogba gjorde två mål i Europa League förra veckan men har inte alls hittat rätt i ligan. Upp till bevis ikväll!

Defensiva frågetecken i United då lagets bästa mittback, Bailly gick av skadad sist. Mittbacken, som kom från Villareal inför säsongen har spelat samtliga 9 ligamatcher för laget och har varit en stark bidragande orsak till att United inte släppt in fler än 12 mål i ligan. Saknas gör även Jones samt eventuellt Fellaini på det centrala mittfältet. Som alltid när det vankas ligacup är det svårt att sia om startelvor men jag tror Mourinho mönstrar en stark elva då han verkligen behöver en seger här. Det finns stora offensiva kvaliteter att tillgå i Zlatan, Rashford och Pogba.

Manchester City har inte vunnit någon av sina 5 senaste matcher och är också i stort behov av en seger. Defensiva bekymmer även i City då båda ytterbackarna Sagna och Zabaleta är skadade. Möjligt att Guardiola formerar en trebackslinje här. Kompany som är tillbaka från sitt skadeuppehåll startade i ligan sist men ser ut att behöva ett par matcher för att hitta tillbaka till gammal form.

Lagets stora offensiva kreatör De Bruyne är skadad. Guardiola har aviserat en stark startelva men kan välja att rotera något. Offensiva hot finns i Silva med sina fantastiska fötter, Agüero som gjorde 24 ligamål förra året och Iheanacho som kom in och gjorde mål i helgen.

Den 4:e omgången i ligacupen har förvandlats till en måstematch för båda tränarna. Här är det bara seger som räknas och vi kommer få se två enormt motiverade elvor. Båda lagen tvingas till ändringar i backlinjen vilket öppnar upp för en chansrik match.

Jag spelar över 2,5 mål till 1,84 hos Mr Ringo med 6/10  units.

  • Fräsch sajt
  • Tilltalande välkomstbonus
  • Bra odds
Feedback