advert

Manchester United - Liverpool

15 januari 2017 at 18:00 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Stormöte på Old Trafford när Manchester United tar emot Liverpool lagom till söndagssteken skall tas ut från ugnen. De andra lagen fortsätter att vinna i toppen och här är det full fart framåt för båda lagen som gäller. Jag tror på mål och har hittat ett fint spel, häng med!

Manchester United går in i matchen med god form och nio raka segrar i alla turneringar. Senast i veckan besegrades Hull med 2-0 hemma i ligacupen. Mourinho börjar få ordning på sitt United som ser allt mer stabilt ut. Zlatan har varit en viktig matchvinnare under säsongen och har med sina 13 ligamål sett till att hoppet om CL-platserna fortfarande lever. Laget placerar sig på en sjätteplats med fem poäng upp till just Liverpool. En seger är ett måste idag för att inte halka efter rejält.

Bra skadeläge i hemmalaget där enbart Rojo är småskadad och han bör kunna spela här. Zlatan var sjuk och missade veckans ligacupmatch men ska vara frisk och kunna spela igen. Lagets bästa mittback Bailly är iväg på Afrikanska mästerskapen, tungt defensivt avbräck. Mourinho kan ställa upp med Darmian, Rojo, Jones och Valencia i backlinjen. Även om laget sett stabilt ut defensivt på slutet så ska man inte glömma att de ställts mot svagt motstånd. Av de fem senaste ligamatcherna har laget enbart ställts mot ett lag på övre halvan, West Bromwich. Den goda formen med nio raka segrar hade i mina ögon inte varit möjlig mot tuffare motstånd och jag tror inte laget håller tätt mot ett offensivt skickligt Liverpool.

Förutom Zlatan så har även Pogba visat framfötterna på slutet, fransmannen har hittat tillbaka till sina höga kapacitet han visade i Juventus och adderar en nödvändig dimension i hemmalagets offensiv. Mkhitaryan har tillfört speed i laget och offensiven ser allt bättre ut för United. Mål på hemmaplan har gjorts i nio raka matcher och jag tror på nytt jubel här.

Liverpool avslutade året med att rada upp fyra raka segrar i ligan, ett par tunga sådana dessutom, 1-0 borta mot Everton och 1-0 hemma mot City. Det nya året har dock inletts svagt med kryss i ligan borta mot Sunderland, 0-0 mot Plymouth i FA-cupen och sedan förlust med 1-0 i ligacupen mot Southampton. En del ynglingar matchades mot Plymouth och senast mot Southampton stämde det bara inte.

Trots den tveksamma formen ger jag laget goda chanser i denna matchen. Klopp spelar en offensiv fotboll som har tagit laget till en fjärdeplats, vid seger idag har Liverpool enbart fem poäng upp till serieledande Chelsea. Den offensiva spelidén har betalat sig i form utav 48 fullträffar och där är Liverpool bäst i ligan. Hemmalagets defensiv har inte testats ordentligt på länge och nu är det dags.

Till denna matchen väntas skicklige Coutinho kunna starta igen, brassen har varit skadad två månader men är tillbaka och hoppade in 30 minuter senast mot Southampton. Det är en oerhört viktig spelare för laget, i mina ögon Liverpools bästa. Mané är på Afrikanska mästerskapen vilket ger plats för Origi och Firmino tillsammans med Coutinho längst fram. Firmino har varit en av lagets bästa spelare i år, ständigt kreativ och sex mål i ligan. Henderson och Matip är osäkra till spel och testas sent.

United har nätat i nio raka hemmamatcher. Liverpool har gjort flest mål i ligan. Båda lagen måste vinna för att inte halka efter i toppen. Jag tror på en fin tillställning och att båda lagen gör mål.

BLGM spelas till 1,83 hos 888Sport med 6/10 units.

 
  • Komplett sportprodukt
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer

Kommentarer

Feedback