Reklam

Manchester City - PSG

11 april 2016 at 20:37 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Två klubbar där miljarder har investerat, det är två klubbar som är i desperat behov av resultat i Champions League. Första matchen slutade 2-2 där PSG var det bättre laget. Men Manchester City förvaltade sina chanser och fick med sig fördelen hem till Etihad Stadium. Zlatan gjorde 1-1 målet men missade också en viktig straff tidigt i matchen. Han missade många lägen och det kan ha kostat de semifinalplatsen. Det är 90 minuter som återstår och Zlatans dröm om en Champions League titel lever ännu.

Manchester City vann mot West Brom i helgen med 2-1 efter mål av Aguero och Samir Nasri. Nasri som är tillbaka från skada kommer att ingå i truppen som tar emot PSG. Aguero skadade sig i slutet av matchen och enligt tränaren ska det inte vara några problem med honom och PSG matchen ska det inte vara någon fara med. Yaya Toure är också tillbaka och fick göra ett kortare inhopp tillsammans Kevin De Bruyne. Elvan som startade senast mot PSG förväntas vara den samma med eventuellt två ändringar. Kompany är fortfarande osäker och Pellegrini kan möjligtvis riskera mittbacken som kommer att behövas. Yaya Toure känns också som en startare och då känns det mest självklara att Navas är den som får sätta sig på bänken. Annars är det Sterling som fortfarande är skadad och missar definitivt matchen.

PSG som redan tagit hem Ligue 1 kan såklart vila spelare och det var exakt det Blanc gjorde. Di Maria, Zlata, Motta, Silva och Cavani fanns inte ens med i truppen. Laget vann med 2-0 där Lucas gjorde båda målen. Marquinhos fick också nödvändiga 90 minuter då David Luiz drog på sig sin andra gula och missar returmötet. Trapp fick känningar i knät och byttes ut i andra halvlek. Blanc får väl hoppas att han hinner friskna till i tid och det har inte rapporterats så mycket om honom. I PSG lägret handlar mycket om mittfältet. Matuidi är avstängd efter två gula kort och Veratti är skadad och har inte spelat på lång tid. Blanc hoppas på en mirakel men det känns lite för riskabelt att spela honom. Det betyder att bara Motta kommer vara den ordinarie av de tre männen på mitten. Rabiot lär ta över den andra platsen och den tredje hänger mellan Di Maria, Veratti och Stambouli.

PSG är favoriter hos Bet365 med oddset 2.55. Själv är jag lite mer osäker då många spelare fattas i laget. Om Kompany är tillbaka så kommer försvaret se annorlunda ut från första mötet. Mittfältet är det stora frågetecknet för PSG och det kan vara den delen som tappar matchen. Yaya Toure, Kevin De Bruyne och David Silva förväntas starta tillsammans och det känns lite bättre än PSGs. Därför tipsar jag om hemmavinst och City tar sig för första gången till semin.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback