advert

14/03, Manchester City - Dynamo Kiev

Mån 14 mar 2016 at 16:57 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det här är en av matcherna som på förhand känns redan avgjord. Manchester City slog Dynamo Kiev med 3-1 på bortaplan. Sergio Aguero, David Silva och Yaya Toure gjorde målen för den engelska klubben. Pellegrini har redan vunnit en titel den här säsongen, ligacupen. Det är hans sista säsong och det blir intressant att se hur mycket han egentligen brinner för det jobbet han har just nu. Dynamo Kiev kommer till Etihad Stadium för att försöka snygga till siffrorna och inte så mycket mer. Matchen drar igång samtidigt som Atletico - PSV, 20:45.

Manchester City har verkligen haft en säsong som går upp och ner hela tiden. Efter att ha slagits ut från FA-cupen slog man Dynamo Kiev med 3-1. Matchen därpå vann man över Liverpool i ligacupsfinalen. Laget kändes verkligen redo för att höja sig då kom nästa chock. Man mötte Liverpool i ligan efter finalen och förlorade med 3-0 på Anfield. Senast så lyckades Norwich spela 0-0 mot City och hoppet om en ligatitel försvann efter den matchen. Istället måste man nu försvara fjärdeplatsen. West Ham jagar Champions League och är bara 2 poäng ifrån. Jämför man lagen nu så finns det en stor sannolikhet att Manchester City inte spelar Champions League nästa år. Med Pep Guardiola på ingång kommer det bli en tuff smäll för klubben. Yaya Toure fick en smäll mot Nowich och är osäker till spel. Det är för första gången sedan den nya ägaren tog över City som laget kan verkligen nå kvartsfinalen. De två föregående åren har man mött Barcelona och den katalanska klubben har alltid varit lite bättre.

När lagen möttes sist så hade Dynamo Kiev inte spelat en tävlingsmatch på flera månader. Nu är det lite annorlunda, man har spelat två ligamatcher och en cupmatch. Vilket också innebär att man har en mycket bättre träning. Laget leder nu ligan efter två förluster då Schaktar Donetsk förlorat en av sina matcher. Problemet är att det hela har bara kommit lite försent. Man har redan förlorat första mötet och måste vinna med 3-0 för att ta sig vidare. Det går men inte för ett lag som Dynamo Kiev.

Bet365 håller Manchester City som klara favoriter. Men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. City är bättre men med 3-1 ledning och ett lite omotiverat lag så vet jag inte om segern är så säker. Man klarar sig vid ett kryss med 3-1 ledning  bagaget. Det kan även hända att Pellegrini väljer att rotera lite och då har Dynamo Kiev en chans att visa upp sig. Spelet båda lagen ger 1.70 gånger pengarna och det känns som säkraste spelet. Manchester City kommer säkerligen att släppa in ett mål med ett så svajigt försvar som man har. Men med Aguero statistik på plan så kommer man säkert att få dit ett till också.
Feedback