Reklam

Manchester City - Arsenal: Båda lagen gör mål: Ja

Matchcenter
17 oktober 2020 at 18:30 - Fotboll, England - Premier League
Etihad Stadium    Chris Kavanagh
16 okt 2020 at 15:47 (Uppdaterad 17 okt 2020 at 20:24) 16/10
6
0
Chans: 65%
Spelvärde: 104,00%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-0
Betway Spela nu hos Betway
Premier League är äntligen tillbaka efter landslagsuppehållet och helgen bjuder på en riktig stormatch! Mikel Arteta ställs mot sin gamle tränarkollega Pep Guardiola och deras gemensamma nämnare är en offensiv och passningsorienterad fotboll.
Talar för spelet
  • Det har blivit mål åt båda håll i Arsenals tre senaste ligamatcher.
  • Manchester Citys försvarsspel har varit rätt så svajigt emellanåt.
  • Det är två väldigt skickliga lag offensivt.
Talar emot spelet
  • Spelet har bara suttit en gång i lagens sex senaste inbördes möten.
  • Eftersom Arteta och Guardiola tillhörde samma tränarstab har de säkert bra koll på varandras spelstil.
  • Det är två jämnbra lag så risken finns att det blir en målfattig tillställning.

Manchester City har hittills spelat tre matcher i Premier League och på de tre drabbningarna har det blivit en vinst, ett kryss och en förlust. Kanske inte den bästa inledningen på ligan av Manchester City, men när laget befinner sig i toppform är det ett av världens bästa lag. Nu i och med landslagsuppehållet och att spelarna allt mer börjar komma in i matchform kanske Man City prickar in formtoppen lagom till matchen på lördag.

Anfallstjärnan Sergio Agüero kommer allt närmre en comeback också och skulle han vara redo för spel är det en enorm förstärkning för Man Citys anfallsspel. Hur som helst har Pep säkerligen gjort sin hemläxa på hur Arsenal spelar och lär vara fullt redo på att få med sig ett bra resultat i denna stormatch.

Det "nya" Arsenal

Sedan Mikel Arteta tog över efter Unai Emery förra säsongen har Arsenalsupportrarna fått många anledningar att jubla. Spelet ser betydligt mycket bättre ut och i somras vann de dessutom både FA-cupen och Community Shield. De har även inlett starkt denna säsong med tre vinster och en förlust. Det intressanta i det hela är ju att Mikel Arteta var assisterande tränare till Guardiola i City innan han gick till Arsenal. Hur bra koll har de egentligen på varandras spelstil och kommer det att synas i matchen? Det kommer bli väldigt intressant att få följa.

Än så länge har dessa herrar ställts mot varandra två gånger där City respektive Arsenal vunnit varsin match. Med tanke på att båda tränarna förespråkar en offensiv fotboll känns speltipset att båda lagen gör mål rätt så givet.

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback