Reklam

Malung - Forshaga: 1

19 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 sep 2018 at 15:14 (Uppdaterad 20 sep 2018 at 14:16) 19/09
59
0
Chans (1-X-2): 53-19-28%
Spelvärde: 127,20%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-4
Bethard Spela nu hos Bethard
Vi fortsätter i den västra serien. Nykomlingarna Malung spelar idag sin första hemmamatch för säsongen och gör det mot värmländska Forshaga. Gästerna som kommer ifrån en svag insats måste spela upp sig rejält för att det ska bli några poäng idag

Malung är nykomlingar i serien efter att ha tagit sig vidare från kvalserien förra säsongen. De har länge varit i toppen utav hockeytvåan och lyckades äntligen ta klivet upp till hockeyettan. Nu satsar de såklart på att etablera sig och först och främst stanna kvar i seriesystemet. I premiären mötte med seriefavoriten Borlänge och man fick tillslut se sig besegrade med 4-2. Man ledde dock med 2-1 till slutet av period två innan Borlänge sedan vände matchen. BHF ska tilläggas är klassen bättre än många lag i den här serien. En godkänd premiär trots förlust alltså. Forshaga förlorade enligt mig ganska oväntat emot Grums under lördagen och man gjorde helt enkelt inte sin bästa match. Idag möter man en nykomling, men jag tycker ändå och tror att det här kommer bli väldigt tufft. Forshaga är inget lag som man kan luta sig emot och de åker utan ett par tunga pjäser, vilket kommer visa sig defensivt. Forshaga brukar vara klart bättre på hemmaplan och dessutom så lär Malung vilja visa upp sig ifrån sin bästa sida inför hemmapubliken.

Talar för spelet

  • Hemmaplan. Malung har varit brutalt starka hemma genom åren. Nu lite annat och tuffare motstånd än vanligt, men man har vunnit varenda träningsmatch hemma den här säsongen. En av dem mot just Forshaga.
  • FIF är ett lag som bör kunna förlita sig på ett bra målvaktsspel och stabila backar. Allt annat än detta fick man se i premiären och nu dessutom två blytunga avbräck bakåt. Blir tufft mot ett skridskostarkt och fysiskt hemmalag.
  • Forshaga har väl aldrig varit kända för att göra speciellt många mål och en dag som denna när defensiven förmodligen kommer sättas på prov så kanske det hade behövts något extra framåt.
  • Malung och Forshaga vann respektive hemmamatch mot varandra på försäsongen. Malung slog dock Grums i genrepet med hela 6-2 och med tanke på vilka problem Forshaga hade mot Grums i lördags så är det klart att det talar lite för Malung.

Talar emot spelet

  • FIF är ett bättre lag i grunden? Ja, förmodligen, men det gäller att det klaffar för dem isåfall. Man har en bra grund och är lite mer rutinerade på den här nivån än vad Malung är.
  • Nerver i hemmalaget såklart inför första matchen hemma. Forshaga kommer säkert ha ett litet mentalt övertag på Malung ändå och utnyttjar inte hemmalaget sina lägen så kommer Forshaga få ett bra omställningsspel.

Jag tycker ändå på något sätt att detta är ett riktigt bbra spel. Oddset är högt och jag tycker definitivt att vi fått fel favorit här. Moneyline-oddset är lite tråkigt så jag satsar på att Malung vinner under ordinarie tid till oddset 2.40 hos bethard.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback