Reklam

Malmö FF - Granada: Båda lagen gör mål: Ja

Matchcenter
1 oktober 2020 at 19:00 - Fotboll, Europa - UEFA Europa League
Eleda Stadion
29 sep 2020 at 21:24 (Uppdaterad 1 okt 2020 at 20:53) 29/09
46
0
Chans: 70%
Spelvärde: 147,00%
Lägsta spelbara odds: 1,43
Units: 10/10
Hit/Miss: 1-3
Betfair Sportsbook Spela nu hos Betfair Sportsbook
Det här blir det sista hindret för Malmö FF innan ett eventuellt Europa League-gruppspel. De har hemmaplansfördel, men det är en väldigt tuff uppgift som väntar.
Talar för spelet
  • Förstemålvakten Johan Dahlin är skadad vilket gör MFF mycket mer bräckliga i försvarsspelet.
  • Spelet har suttit i Granadas två senaste ligamatcher.
  • Malmö gjorde hela fem mål i deras senaste kvalmatch mot NK Lokomotiva Zagreb
Talar emot spelet
  • Inget av lagen har släppt in ett mål i kvalspelet.
  • Spelet har inte gått in i Malmös två senaste hemmamatcher.
  • Det är mycket att spela om vilket kan leda till att båda lagen väljer att spela mer "säkert".

Malmö FF har gått som på räls under hela Europa League-kvalspelet. De har vunnit samtliga tre matcher utan några större problem. Senast mot NK Lokomotiva Zagreb vann de med hela 5-0. De har heller inte släppt in ett enda mål under kvalspelet vilket är väldigt imponerande. Nu väntar dock deras hittills tuffaste uppgift. De ska ta sig an La Ligas stora skrällag under föregående säsong i La Liga, Granada. Men bara för att det skiljer sig rätt så mycket mellan Allsvenskan och La Liga är MFF definitivt inget lag som ska underskattas. De har varit i den här positionen förr och gjort fina insatser mot "bättre" motstånd. Två år i rad har de gått vidare från sin EL-grupp, förra säsongen vann de till och med gruppen framför Dynamo Kiev, FC Köpenhamn och FC Lugano. Under 16-delsfinalerna blev Chelsea respektive Wolfsburg aningen för svårt dock.

Till Malmös stora förtret dock är mittfältsmotorn Anders Christiansen och målvakten Johan Dahlin skadade och missar således den viktiga matchen. Tunga tapp förstås, men Malmö har flera andra duktiga spelare att förlita sig på. Bland annat de rutinerade anfallarna Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin, som lär skapa mycket oreda i Granada-försvaret. Det här har definitivt potential att bli en riktigt bra match som ni definitivt inte vill missa. Var du kan se matchen, likt all annan sport på tv, kan du ta reda på här.

Kan Granada bygga vidare från succén ifjol?

Vilken bedrift Granada lyckades med förra säsongen! De var nyuppflyttade inför säsongen 2019/20 och det var nog ingen som hade räknat med att de ens skulle ta sig förbi den övre halvan av tabellen. Men Granada imponerade stort och de lyckades ta sig ända upp till en sjundeplats vilket genererade i en Europa League-kvalplats, deras första någonsin. Likt MFF har de tagit sig hela vägen till en playoff utan att släppa in något mål. Spanjorerna sitter även på en väldigt bra offensiv med spelare som Roberto Soldado och Darwin Machis.

Något som säkert gav Malmöanhängare lite hopp inför torsdagens drabbning var när de såg att Granada förlorade med hela 6-1 mot Atletico Madrid. Det ska dock tilläggas att de sistnämnda vilade flertalet spelare, ett tydligt tecken på att de tar matchen mot Malmö på allra största allvar. Och trots att Malmö är betydligt mer Europaspelsrutinerade ligger nog favoritskapet lite mer på Granada. Hur som helst är det två spelskickliga lag med duktiga anfallare, därav är mitt speltips att båda lagen gör mål.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino

Kommentarer

Feedback